Online community gaat echte zeilboot besturen tijdens de Volvo Ocean Race

Green DragonEerst bestuurden meer dan 200.000 zeilers hun virtuele zeilboot in de Volvo Ocean Race Game. Nu krijgen deze online spelers voor het eerst de mogelijkheid om een echte boot te besturen. Door middel van een geavanceerd virtual-to-real navigatiesysteem gaat de Volvo Ocean Race Game-community het zeiljacht de Green Dragon over de Atlantische Oceaan helpen besturen tijdens de echte Volvo Ocean Race!
UnitedGames en bwin hebben het mogelijk gemaakt dat de echte schipper van de Green Dragon de bevelen van de online community moet opvolgen. Dit is nog nooit eerder vertoond. Hiermee lanceren UnitedGames en bwin het eerste online aangestuurde zeiljacht ter wereld, een absoluut unicum!

Deze joint effort tussen UnitedGames - een van Europa’s grootste uitgevers van online MMO Games - en bwin – de nummer één in online gaming entertainment – kan als mijlpaal gezien worden voor de toekomst van online gaming. www.volvooceanracegame.org

Op 16 mei gaat Leg 7 van Boston naar Galway de geschiedenis in als één van de meest legendarische legs van de Volvo Ocean Race. Het zeiljacht de Green Dragon gaat de oversteek maken onder begeleiding van de online community van de Volvo Ocean Race Game. De bemanning aan boord van het zeiljacht zal instructies volgen van de gamers waarbij de schipper de schakel vormt tussen de echte en de virtuele bemanning.

De communicatie tussen de Green Dragon en de Volvo Ocean Race Game community wordt strak gecoördineerd door de schipper aan boord. Met tenminste twee updates per dag wordt de community geïnformeerd in polls op de Volvo Ocean Race Game website over de actuele weersomstandigheden, golf activiteiten, fysieke vorm van de bemanning en een weersvoorspelling voor de komende 24-72 uur. De schipper presenteert vervolgens drie mogelijkheden van waaruit de community kan kiezen. De mogelijkheid met de meeste stemmen vanuit de community vormt de order voor de schipper en zijn bemanning. Alleen de schipper van de Green Dragon mag een order negeren uit veiligheids- overwegingen. De content van de poll wordt door de Volvo Ocean Race Game website automatisch opgepakt en krijgt een prominente plaats voor de spelers op de site.

De Volvo Ocean Race Game zorgt ervoor dat ‘zeilers’ wereldwijd kunnen spelen en racen tegen de officiele Volvo Open 70 vloot die rond de wereld zeilt. Ruim 208.000 actieve gamers hebben zich al aangemeld, met deelnemers uit meer dan 185 landen. De game is hiermee de grootste online zeil community ter wereld. De Volvo Ocean Race Game is gepubliceerd en georganiseerd door UnitedGames, een van Europa’s grootste uitgever van online MMO Games, met activiteiten in 10 Europese landen en met meer dan 20 games in haar portfolio.

‘Wij zijn zeer verheugd deel uit te maken van zo’n uniek en vooruitstrevend project,’ aldus Marijn Harinck, CEO UnitedGames. ‘Deze joint effort tussen de werkelijke en virtuele wereld kan een immense mijlpaal vormen voor de toekomst van online gaming. Ik ben ervan overtuigd dat dit nog maar de eerste stap is.’

‘Dit teamwerk tussen virtueel en echt is fascinerend,’ vult Ian Walker, de schipper van de Green Dragon, aan. ‘Het is een totaal nieuwe ervaring voor ons en zal een nieuwe dimensie toevoegen aan de zeilsport. We verheugen ons op dit co-avontuur.’

Met de sponsoring van de Green Dragon betreden UnitedGames en bwin nieuwe wateren. ‘Dit is een zeer spannende ontwikkeling voor ons. We zien onzelf als een sportgedreven en innovatief merk, eigenschappen die kenmerkend zijn voor dit bijzondere project. Ik verheug me op de samenwerking tussen de game community en de bemanning, wat moet resulteren in een “one-team effort”,’ vertelt Manfred Bodner, Co-CEO van bwin, ’s werelds nummer-1 online game aanbieder.

www.volvooceanracegame.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: