Volvo Ocean Race brengt zeilspektakel voor kust van Rotterdam

Zeilspektakel Volvo Ocean Race voor kust van RotterdamOp dinsdag 9 juni a.s. vindt voor de kust van Hoek van Holland de Delta Lloyd Gate Race plaats. Deze race is onderdeel van de Volvo Ocean Race en voor publiek live te volgen op het water en vanaf het strand van Hoek van Holland. De teams van de Volvo Ocean Race, de zeilrace van V-70 boten van 37.000 zeemijl om de wereld, maken tijdens de Delta Lloyd Gate race een ronde om twee boeien die ongeveer 3 mijl uit de kust liggen. De Delta Lloyd Gate ligt op de route van de 8ste etappe van Ierland naar Gotenborg, Zweden. Van Gotenborg vaart de Volvo Ocean Race vloot naar Stockholm om vervolgens eind juni in St. Petersburg te finishen.

Uitdaging
Delta Lloyd daagt alle (amateur en professionele) zeilers uit de Delta Lloyd Gate Race met hun eigen boot te varen en proberen sneller te zijn dan de Volvo Ocean Racers. De officiële startboot met tijdwaarneming van de Volvo Ocean Race houdt de rondetijden bij en registreert de snelste tijd. De hoofdprijs van de amateurszeilwedstrijd is een reis naar de finish van de Volvo Ocean Race in St. Petersburg. De wedstrijd zal ook worden gezeild door een aantal leden van de Nederlandse Olympische kernploeg. Aanmelden voor deze unieke uitdaging kan tot 1 juni a.s. via www.teamdeltalloyd.nl

Strandfeest Hoek van Holland
Op het strand van Hoek van Holland organiseert Delta Lloyd, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, een voor publiek gratis toegankelijk feest. Vanaf het strandfeest (ter hoogte van beachclub Royal) is, afhankelijk van de weersomstandigheden, zicht op de Delta Lloyd Gate Race. Ook is de spectaculaire race via grote schermen te volgen en vinden er diverse andere publieksactiviteiten plaats. Het feest wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de amateurszeilwedstrijd en een optreden van Ilse DeLange.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam: 'Rotterdam is er trots op dat dit unieke zeilspektakel Sportstad Rotterdam aandoet. In lijn met onze sportieve (internationale) ambities past een dergelijk evenement uitstekend in ons evenementenaanbod. Eén van onze doelen is namelijk om grote, internationale evenementen naar de stad te halen. Met het Grand Départ du Tour de France, het WK Judo (2009), het WK Turnen (2010), het WK Tafeltennis (2011) en een aantal verschillende EK’s is Rotterdam op de juiste weg.'

Volg al het Volvo Ocean Race nieuws.

Foto: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: