Team Boskalis met drie cats naar Delta Lloyd North Sea Regatta

Team BoskalisTeam Boskalis neemt met drie Nacra infusion F18-cats deel aan de Delta Lloyd North Sea Regatta. Dit vierdaagse zeilspektakel gaat op vrijdag 29 mei 2009 in Scheveningen van start. Sascha Larsen (Ypenburg) en Christa van Helden (Utrecht) gaan voor een verbetering van hun derde plek in 2008. De huidige F18 wereldkampioen Coen de Koning (Hoorn) en zijn nieuwe bemanning Thijs Visser (Amersfoort) jagen eveneens op een podiumplek. Stefan Dubbeldam (Delft) stuurt voor de gelegenheid met Marja van Helden (Utrecht) in de draad.

"Vorig jaar hebben we met een gelijk aantal punten als de nummer twee een derde plek behaald", licht de student geneeskunde Christa van Helden toe. "Deze NSR gaan we dus zondermeer voor de top drie. We hebben een goed gevoel over de bootsnelheid en we hebben de afgelopen twee weekenden op het Scheveningse water doorgebracht." De teams trainden daar gezamenlijk om na de voorjaarsbokaal op binnenwater weer gevoel voor de zee te krijgen.

Coen de Koning heeft zijn strijdplan voor de NSR al helder: "De doelstelling is om onze trainingen in de praktijk te toetsen. Thijs reageert nu sneller en voelt beter aan wat hij moet doen om de boot harder te laten gaan. Voor mij geldt dat ik concreter met wedstrijdplannen wil werken. Die heb ik altijd wel, maar niet gedetailleerd genoeg naar mijn zin. Qua resultaat gaan we voor een podiumplaats."

Terugkeer
Voor de TU-student Stefan Dubbeldam wordt het een terugkeer als stuurman. Gedurende de afgelopen twee seizoenen bij Team Boskalis leerde hij het vak van bemannen bij Gunnar Larsen aan boord: "Ik ben dat dusdanig leuk gaan vinden, dat ik niet meer zo nodig hoef te sturen. Al heb ik er bewust voor gekozen om dat dit weekend wel te doen, omdat Gunnar te druk is met Watersport Scheveningen. Ik ben benieuwd hoe het gaat." Marja van Helden maakte in 2008 deel uit van Team Boskalis.

De winnaars van Eurocat in het Franse Carnac, Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West, zijn afwezig. Van West verschijnt in Medemblik met zijn olympische 49er aan de start van de Delta Lloyd Regatta.

Meer North Sea Regatta nieuws.

Tekst: Diana Bogaards

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: