Team Delta Lloyd wisselt tijdelijk twee In-Port zeilers

Team Delta Lloyd VOR70 op de kantTeam Delta Lloyd (NED) wisselt tijdelijk twee zeilers voor de In-Port Race van aanstaande zaterdag 30 mei in Galway/Ierland. Schipper Roberto Bermúdez de Castro (ESP) moest die wijziging noodgedwongen doorvoeren. Trimmer Marcelo Ferreira (BRA) kan vanwege familieomstandigheden niet overkomen en Dave Miller (NZL) kan niet worden gemist in de zeilmakerij. De Spanjaarden Juan Meseguer en Marcos Iglesias nemen hun plekken in.

"Ik wil niets liever dan met dezelfde bemanning varen, maar dat gaat helaas niet", benadrukt Bermúdez de Castro. "We hebben Dave hard nodig om de zeilgarderobe op tijd klaar te krijgen. Hij komt net terug van de North Sails fabriek in Nevada/VS, waar het nieuwe grootzeil werd gemaakt. We moesten dus op zo'n korte termijn goede invallers vinden en dat zijn Juan en Marcos. Ik ken ze beiden door en door, wat het makkelijker maakt om zomaar in een team mee te draaien."

Juan Meseguer
Juan Meseguer heeft een aanzienlijke reputatie als zeilontwerper en -analist. Hij werkte als zodanig en als zeiler voor BMW Oracle en Prada in de America's Cup. Meer recent ontwierp hij de zeilen voor TP52 Caixa Galicia, waarvan Bermúdez de Castro de schipper was. "Juan heeft ook in de laatste twee edities van de Volvo Ocean Race voor Telefonica gewerkt. Hij kent daardoor de boot en zeilen', aldus Bermúdez de Castro.

Marcos Iglesias
Marcos Iglesias en Roberto Bermúdez de Castro brachten samen heel wat uren door in de boot. Met Team Galicia 93 Pescanova eindigden ze als derde in de 1993-94 Whitbread Round the World Race. In 2003 wonnen de mannen de Barcelona Olympic Week in de Star. Eind jaren negentig kwam Iglesias uit in de toen nog olympische Soling. Hij nam daarnaast driemaal met het Spaanse team deel aan de America's Cup (1992, 1995 en 2007).

In de afgelopen twee In-Port Races wist Team Delta Lloyd beslag te leggen op de derde plek.

Meer Volvo Ocean Race nieuws.

Teamwebsite: http://www.teamdeltalloyd.com
VOR-website: http://www.volvooceanrace.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: