De mannen houden vandaag de Nederlandse eer hoog op de Delta Lloyd Regatta

Sven en Kalle CosterIn de RS:x en in de 470 klasse staan twee Oranje teams in de top drie. Steven Le Fevre en Steven Krol staan tweede in de 470 klasse op de voet gevolgd door Sven en Kalle Coster op een derde plaats. Bij de windsurfers gaat Casper Bouman aan de leiding terwijl zijn trainingspartner Van Rijsselberge op een derde plaats in het klassement staat.
Het was fantastisch zeilweer in Medemblik. Windkracht 5 en een strakblauwe lucht. De stad aan de voormalige Zuiderzee laat zich van de beste kant zien tijdens deze 25 jubileum editie van de Delta Lloyd Regatta.

RS:x

Casper Bouman gaat nog steeds aan de leiding bij de windsurfers. Zijn trainingspartner Dorian van Rijsselberge staat nu derde van de 74 deelnemers. De Texelaar kwam twee keer zegevierend over de meet. Een keer zelf met meer dan een straatlengte voorsprong. Rijsselberge was tevreden. “Gisteren liep het niet helemaal maar nu gaat het een stuk beter. Wij gaan een beetje druk zetten op Casper, dat kan hij wel gebruiken,” zei Rijsselberge grappend.

Bouman die in de andere startgroep uitkwam won ook een race en werd derde in manche zes. De surfers zijn opgedeeld in twee startgroepen van ongeveer 40 surfers. Bouman zei dat de Delta Lloyd Regatta een ‘warm up event’ is in voorbereiding op het WK in Weymouth. “Dit is de laatste keer dat we kunnen testen voor de WK in september. Maar we willen toch winnen als dat kan. Daar komen we ook voor.”

Opvallend is dat Bouman over wij praat….. “Ja, dat klopt, we doen met z’n drieën. Nu in zo een na-Olympisch jaar is de druk een stuk minder. Wij zijn echt een team. We presteren goed en hebben veel plezier.”

Rijsselberge wilde daar het volgende aan toevoegen: “Samen met onze coach Aaron McIntosh doen we dit. We zijn het resultaat van wat je met z’n drieën doet, dit is geen individuele prestatie.”

470 mannen

Steven Le Fevre en Steven Krol staan na acht gezeilde wedstrijden op een knappe tweede plaats in een veld van bijna 70 deelnemers. De gebroeders Coster staan derde. Twee Nederlandse teams in de top drie is een bijzondere situatie in deze sterk bezette klasse bij de mannen.

Finn

Pieter-Jan Postma begon de week sterk met een tweede plaats. Vervolgens zakte hij wat weg in het klassement maar Postma hervond zijn vorm vandaag op 29 mei met twee maal een tweede plaats. Postma stijgt daarmee in het klassement naar een vierde plaats van de 63.

Laser standaard

Roelof Bouwmeester staan net als zijn zus negende. Roelof Bouwmeester is onderdeel van de door Jaap Zielhuis getrainde talentgroep in deze altijd zeer sterk bezetten Laser standaard klasse. Marc de Haas staat 11de. Beide maken nog kans op een top tien positie en daarmee kwalificatie voor de afsluitende medal race op 31 mei.

470 vrouwen

Fokkema en Jongens zijn in het klassement gezakt van een derde naar een negende plaats. Mulder en Witteveen, die in China nog zilver in de Yngling wonnen, staan nu op een 12de. Beide teams zullen morgen 30 mei vol gas willen geven om in de top tien te komen. Daarmee kwalificeren ze zich voor de ultieme medal race (alleen best tien) op 31 mei.

Laser radial

Marit Bouwmeester zeilt heel sterk maar Bouwmeester heeft al twee diskwalificaties op haar naam staan voor te vroeg starten. Daarmee zakt het Friese talent uit Wartena op een negende plaats. Ook Bouwmeester zal er op 30 mei op letten in de top tien te blijven voor medal race kwalificatie.

Match racen

Het Watersportverbond heeft twee weken gelden besloten om de komende drie maanden een pilot-fase te starten in het match racen. Deze nieuwe klasse is alleen Olympisch voor dames. In Medemblik deden 13 teams mee waaronder drie Nederlandse teams van drie dames.

In het match racen varen twee teams tegen elkaar, die gene die wint gaat door. Het team van stuurvouw Annelies Thies haalde bijna de kwart finales. Thies verloor echter in een zeer spannende achtste finale de Franse Anne Helley. Thies 2 Helley 3. Morgen varen de beste vier een kwart finale.

Meer zwaardboten nieuws.
Zie www.topzeilen.tv voor de laatste video update.
Zie voor alle uitslagen www.deltalloydregatta.org.

Foto: Thom Touw

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: