50 Mijl Doublehanded Race grootste voorjaarsevenement op het IJsselmeer

Start van de Double Handed 50 Mijls bij LelystadDe 50 Mijl Doublehanded Race heeft met bijna 100 deelnemers als grootste voorjaarsevenement op het IJsselmeer het wedstrijdseizoen geopend. Zaterdagochtend 25 april vertrokken de schepen, verdeeld over 4 startgroepen voor de 50 Mijl Doublehanded race. De 50 Mijl trekt altijd al een bijzondere mengeling van schepen aan; van racer tot toerschip en uiteraard doet er ieder jaar weer een aparte klasse multihulls me. Daar kwam dit haar ook nog eens de TH38 bij. Bedacht door Roy Heiner en ontworpen door Juan Kouyoumdian.

Na een late start, kreeg de bemanning van de TH38 de boot onder controle en scheerde zij langs een groot gedeelte van de vloot. Kantelkiel, he. Het parcours voerde langs Enkhuizen en dat bracht windstilte mee. De mazzelaars, of was het een tacktische keuze (?), schuifden lans het windwak, langzaam voorbij de vloot. Er kwamen nog genoeg mijlen om de deze achterstand in te lopen. In de kop van het veld vochten de TH38 en de Pogo 40 samen met 2 tri's om de eerste plaats. De TH38 leek de eer op tre strijken, maar net voor de finish duwde de SORRY ALICE van Richard Bokkerink haar neus over de streep en kreeg zo de Line Honours. Vanuit, deze keer, een zonnige Houtrib Haven (met dank aan de WSV Lelystad) weer een geslaagde start van het seizoen.

Einduitslag van alweer de 4de 50 Mijl:
< 30 voet INDIGO (Hugo van Wieringen/Karst Hoogenboom)
30 - 35 voet DREAMMACHINE (Richard van Leeuwen/)
35 - 40 voet Eendtje (Joost van der Ham/Jelle Ykema)
40 > voet KATE (Frank Putman/Gert-Jan van Holten)
IRC J-ACTION (Bart Desaunois/Andre Kruisdijk)
Classe Mini BONAUTIC (Achim Bettendorff/Henning Oetzbach)
31.7 BIG TIME (Rein Bakker/Marc Bleeker)
J-Klasse IRC J-ACTION (Bart Desaunois/Andre Kruisdijk)
Multihulls SORRY ALICE (Richard Bokkerink/J.de Munck)

Jules Bänffer - Shorthanded.nl

info: www.50mijl.nl
uitslagen: 50mijl.nl/download/2009_50_results.pdf
foto's: 50mijl.nl/index.php?cat=picsbook

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: