Nieuw zeilteam Lobke Berkhout en Lisa Westerhof

Berkhout en Westerhof samen in de 470Lobke Berkhout (28) en Lisa Westerhof (27) vormen vanaf heden samen een zeilteam in de 470 klasse met als einddoel de Olympische Spelen van London 2012. Het duo is per direct opgenomen in de Delta Lloyd Kernploeg. Berkhout won op de Olympische Spelen van China in samen met Marcelien de Koning een zilveren medaille in de 470. Daarnaast werd het succesvolle duo in 2005, 2006 en 2007 wereldkampioen in dezelfde 470-klasse.

Berkhout zei tijdens het persmoment: “Ik stond op het podium in Qingdao en ik wist op dat moment dat ik verder wilde. Die medaille was een afsluiting van een hele bijzondere periode. Ik heb genoten van het proces dat wil ik nog een keer meemaken.” Lisa Westerhof vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van Athene in 2004. Destijds zeilde Westerhof samen met Margriet Matthijsse. Het duo werd negende in Griekenland.

Eerste elkaars concurrenten, nu teamgenoten op weg naar LondenEerste elkaars concurrenten, nu teamgenoten op weg naar LondenWesterhof was heel blij met het telefoontje van Berkhout in december 2008. “Als zij mij niet gebeld had, had ik het zelf gedaan. Voor mij is het unieke kans om met één van de beste 470-zeilsters ter wereld een professioneel team te vormen.” Het team kent elkaar al jaren maar zit voor het eerst met elkaar in boot. Tot op heden waren het elkaars concurrenten. In de Optimist, een jeugdklasse, werd Berkhout Europees kampioen en Westerhof Wereldkampioen. Vervolgens won Westerhof de selectie van Berkhout onderweg naar de spelen van Athene. Berkhout versloeg in de volgende Olympiade Westerhof en kwalificeerde zich voor Qingdao. Nu dus samen een team onder de naam met als motto ‘London Experience’.

Hoofd Topzeilen Hessel Evertse sprak over een sprookje in zijn inleiding. Legt dit niet teveel druk bij het nieuwe zeilduo. “Wij zijn van mening dat we bij elkaar in de boot horen. Maar we hebben ons sportieve programma heel zorgvuldig afgestemd samen met kernploegcoach Jacco Koops. We gaan stap voor stap,” besloot Westerhof.

Foto's en tekst: www.watersportverbond.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: