Zeilend Nederland komt voor de derde keer naar Enkhuizen voor de Flevorace 2009

De afgelopen twee jaar (2007&2008) heeft de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging de FLEVO-Race georganiseerd vanuit Enkhuizen. Dit was een onderdeel van de vernieuwde opzet van de sinds 1939 georganiseerde wedstrijd voor scherpe jachten en de rond- en platbodem schepen op ruim water. De FLEVO-Race staat synoniem voor goede wedstrijdbanen en dit jaar voor het eerst, voor de diverse (éénheids-)klassen, niet alleen langebaanwedstrijden op vrijdag, maar ook dan kortebaanwedstrijden.

De wedstrijdbanen liggen ook dit jaar weer alleen in het diepe noordelijk deel van het IJsselmeer. Goede havenfaciliteiten in de Buyshaven en natuurlijk een goed wal-programma. Dit alles in de nabijheid van de mooie stad Enkhuizen en een interessant achterland.

De FLEVO-Race editie 2009 staat open voor scherpejachten met een ORC meetbrief of een IRC meetbrief, maar ook voor de diverse éénheidsklassen, zoals de X-35 (zeilen tijdens de FLEVO-Race hun ONK), FF 65, Pion, X-99, FIRST 31.7, J 22 en de Max Fun 25. Bij deelname van minsten 10 schepen krijgen deze éénheidsklassen een ‘eigen’ start. Natuurlijk staat de FLEVO-Race ook open voor de traditionele Rond- en Platbodem schepen uit de ZB, ZC, VC, VB en VA klassen. Ook dit jaar zullen de resultaten van de FLEVO-Race mee tellen voor de IJsselmeer Cup.

Kortom, voor elke wedstrijdzeiler, is het meedoen aan de FLEVO-Race een must, want de FLEVO-Race staat garant voor goede wedstrijden en bovenal een goede sfeer aan de wal bij de Buyshaven en natuurlijk aan boord van de Radersalonboot Kapitein Kok. De Kapitein Kok, zal dit jaar het drijvende clubhuis zijn tijdens de FLEVO-Race.

Datum: 14, 15 en 16 augustus 2009
Locatie: Enkhuizen
Voor meer informatie en inschrijven zie: www.knzrv.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: