Twilight Race zeilseizoen 2009 van start te Wemeldinge

Twilight Race 03/05/09Afgelopen woensdagavond is het Twilight Race seizoen in Wemeldinge terug van start gegaan. De combinatie tussen de gevestigde waarden en een heleboel nieuwkomers zorgden voor een nieuw record. Maar liefst 32 boten bonden de strijd aan. Al kruisend ging het via de O19 naar de O16, waar de spi uit de zak mocht. Sommige boten en hun bemanning waren nog niet uit hun winterslaap ontwaakt, wat duidelijk zichtbare capriolen opleverden.

Een nieuwkomer was blijkbaar de navigator vergeten wakker te maken, want zij verkenden ook andere richtingen op de Oosterschelde. Dit ten voordele van de Xiffé, die de leiding hierdoor kon overnemen en ze niet meer prijs gaf, hoewel de Wemeldinges nog verwoede pogingen ondernam met het nodige stuntwerk bij de finish. Op het laatste spinnakerrak bleef de strijd spannend tussen de nrs 3 en 4. De Achiroe hield de deur dicht voor de Xen Weg, maar verloor hierdoor wel haar derde positie aan de Vitaya. Ook bij de Twilights geldt het spreekwoord: als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Toch een dikke proficiat aan de voordekker van de Xen Weg, die zijn rol als spiboomophouder met glans vervulde.

Op gecorrigeerde tijd waren de snelle en grote boten toch niet snel genoeg want de eerste plaats was weggelegd voor een J24 (Jeetje) , tweede werd Wemeldinges (First 34.7) en het podium werd vervolledigd door de Magnifique (First 31.7).

Thuisblijvers hadden ongelijk!
Aanstaande woensdag is er weer een Twilight, dit keer met een echt startschip. Supporters kunnen meevaren op het luxe motorjacht Amelia.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: