Tribord brengt draagbaar zwemvest op de markt - SL900 SECUFIT® 150N

Tribord zwemvest SL900 SECUFIT® 150NBeoefenaars van het zeilen en gemotoriseerde watersporten zoeken in de eerste plaats een uitrusting die bewegingsvrijheid, stijl en veiligheid combineert. De gebruikelijke automatische zwemvesten zijn ontworpen in hoefijzervorm, als gevolg van de technische vereisten bij de assemblage. Maar het automatische zwemvest SL900 SECUFIT® 150N Tribord is anders. Door zijn druppelvorm volgt het de lichaamsbouw en de bewegingen van de gebruiker tijdens het sporten. Het zwemvest is smaller en sluit in het midden, waardoor het meer steun biedt en de bewegingen van de armen niet hindert.

Een gebrevetteerd en gelabeld zwemvest, getest door professionals

Het SECUFIT® label
De SECUFIT® zwemvesten werden ontwikkeld op basis van studies bevolen door Tribord in samenwerking met een ergonoom. Het principe? Uitzoeken waar een zwemvest precies hindert en waar er bewegingsvrijheid nodig is tijdens het zeilen. Zo werden verschillende lichaamszones in kaart gebracht. De bedoeling was van het zwemvest een vlot draagbaar, niet-hinderlijk accessoire te maken, zowel op praktisch als esthetisch vlak, zodat het niet langer ongebruikt in het ruim van de boot blijft liggen.

Getest door Nicolas BERENGER, lid van TEST (Team Sailing Tribord)

Tribord zwemvest SL900 SECUFIT® 150NHet automatische zwemvest SL900 SECUFIT® 150N Tribord werd ontwikkeld in samenwerking met Nicolas BERENGER, lid van TEST (een groep die alle technische partners van het merk verenigt). Hij droeg het onder meer tijdens de recentste solo Figaro zeilrace Cap Istanbul. Die race heeft hij trouwens ook gewonnen!

Een ergonomische, exclusieve snit die veiligheid en comfort verenigt

Een automatisch systeem op twee niveaus
Het automatische zwemvest SL900 SECUFIT® 150N Tribord blaast zichzelf automatisch op bij contact met het water. De technologie hierachter? Een zoutpastille die oplost als de drager in het water terechtkomt. Daardoor wordt een naald vrijgemaakt die een gaspatroon doorprikt. Het gas komt vrij en het vest wordt opgeblazen. Dit proces kan ook handmatig worden gestart, door aan een touwtje te trekken.

Veilig de boot in
Het automatische zwemvest SL900 SECUFIT® 150N Tribord bezit een geïntegreerd harnas (ISO-norm 12402-8), een belangrijk extra veiligheidsonderdeel dat de mogelijkheid biedt zich vast te maken aan de boot met behulp van een riem. Door twee kleine openingen kan je bovendien nakijken of de zoutpastille nog steeds werkzaam is (rode of groene indicator) en of het gaspatroon wel degelijk aanwezig is.

Comfort en stijl
Het automatische zwemvest SL900 SECUFIT® 150N Tribord is elegant dankzij zijn zwarte kleur, maar binnenin zit een felgele blaas met brede reflecterende stroken. Voor de binnenkant van de kraag werd voor neopreen gekozen, met de bedoeling hinderlijke wrijving in de nek zoveel mogelijk te beperken, wat het draagcomfort tijdens het sporten vergroot. Op de rug kan de gordel op drie punten worden afgesteld, waardoor het vest perfect kan worden aangepast aan de lichaamsbouw van de drager.

Zoom Reglementering

Een nieuwe reglementering verplicht vanaf 1 januari 2010 het dragen van een zwemvest of gordel met 150N voor sportieve activiteiten op meer dan 6 mijl van de kust. Deze uitrusting is conform aan de D40-norm voor alle vaartuigen.

Klein overzicht van wat er op de markt is:

  • gordels en vesten van schuim 150N: zijn zeer volumineus, zitten in de weg bij het sporten, maar zijn eenvoudig in het gebruik en goedkoop.
  • opblaasbare vesten met manuele bediening 150N: ze zijn lichter en minder hinderlijk dan de vesten van schuim, maar zijn alleen manueel op te blazen.
  • automatische vesten 150N: vullen zich automatisch met lucht bij contact met het water! Er bestaan twee types: het ene werkt met een zoutpastille die het opblazen op gang brengt, het andere met de zogenaamde hydrostatische technologie, waarbij het opblazen wordt geactiveerd door het drukverschil wanneer je onder water terechtkomt.

Technische info SL900 SECUFIT® 150N Tribord

Samenstelling: 80% polyamide, 20% polyurethaan
Gewicht: 980 g
Maat: één maat, volgens de norm 150N ISO 12402-3
Kleur: zwart
Aanbevolen verkoopprijs: € 79,90

HERLAADKIT met gaspatroon, pastille en gebruiksaanwijzing.
Aanbevolen verkoopprijs: € 25

Het merk Tribord wordt exclusief verdeeld bij Decathlon: www.decathlon.bewww.tribord.com

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: