JanKees Lampe (La Promesse) wint OSTAR 2009

JanKees Lampe wint OSTAR 2009Deze morgen om 01u10 locale tijd zeilde JanKees Lampe met zijn La Promesse over de finish line van de OSTAR 2009 in Newport, Rhode Island.
Daarmee is hij de eerste Nederlander die de beroemde klassieker op zijn naam schrijft. In minder dan 18 dagen stelde hij eveneens het record voor 40 foot substantieel scherper.

JanKees zeilde een zeer snel parcours. "Ik heb de eerste week de oostelijke winden aan de bovenkant van een depressie noord van de Azoren volledig kunnen uitrijden. Voor de kust van Nova Scotia werd ik getrakteerd op een stevige depressie met wind tot 47 knopen. Het laatste deel van het traject werden gekenmerkt door zeer wisselende weerssituaties met veel lichte winden en vrijwel voortdurend mist."

Solozeiler JanKees Lampe werd in 2006 2e in zijn klasse in de Round Britain en Ireland race, minuten achter Roaring Forty van de belg Michel Kleinjans.
Laatstgenoemde won maanden daarna de transatlantische Route du Rhum waarin La Promesse van JanKees Lampe op de derde dag haar mast verloor.
In 2007 pakte JanKees in alletwee etappes van de AZAB (Falmouth - Ponta Delgada en terug) de line honours.

www.ostar2009.co.uk
www.jankeeslampe.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: