Video: Team Dercksen/Bulkely breekt catamaranrecord Ronde om Texel

Team Dercksen/Bulkely ontvangt TNG Record AttemptOp de vierde dag van de Zwitserleven Zeilweek brak Team Dercksen/Bulkely het vier jaar oude Ronde om Texel record. Dat stond sinds 2005 op naam van Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen met 2 uur, 11 minuten en 11 seconden. Herbert Dercksen (NED) en Mark Bulkely (GBR) zetten vandaag in hun Zwitserleven Extreme 20 een tijd van 2 uur, 7 minuten en 2 seconden neer. Op het strand kregen ze direct de TNG Record Attempt uitgereikt. Vanochtend rond elf uur vertrokken de oud olympiërs met een windkracht van 4 tot 5 Beaufort.

"Het is echt niet normaal, zo hard gingen we!", zegt een stralende Herbert Dercksen. De condities waren dan ook ideaal. Dankzij de noordwestenbries, hoefden ze nauwelijks tegen de wind in te kruisen. Helemaal vlekkeloos verliep de race tegen de klok niet. Onderweg ging de grootschoot, de lijn waarmee het grootzeil wordt bediend, stuk. Die moesten ze dus snel maken. Toch wisten ze het record met ruim vier minuten te verbeteren.

Twee andere catamarans deden ook een poging de snelste tijd neer te zetten. Twee Delfste studenten probeerden het met een catamaran met een kite erop. Zij zijn op dit moment nog onderweg. Vincent Huntelman en Herwin van der Kamp vertrokken wat eerder dan team Dercksen/Bulkely, maar werden door hen ingehaald. Dercksen: "Aan hun boot konden we goed zien wat we moesten doen."

Foto: Texel Images

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: