Zomeravond zeilwedstrijden Drimmelen spannend tot de laatste race

Zomeravond zeilwedstrijden DrimmelenGisterenavond was de één na laatste zeiwedstrijd van de zomeravondserie in Drimmelen. Een heerlijk windje 3 met vlagen van 4 uit het zuiden en een kleine 22 graden maakte de wedstrijd tot een genot. Het enige smetje was de hoek! Zuiden wind en dus net wel/niet de spi of gennaker. Na de start richting A7 werd de wind al snel minder en er volgde een voorspelde draai naar de zuid-west. Voor velen een opluchting om vanaf A7 downwind de grote boze lap op te zetten en toch een beetje snelheid te houden.

In klasse één was het wederom Joost Beelenkamp in de laser die won en hiermee definitief de eindoverwinning niet meer kan ontlopen. In B is en blijft het ongemeen spannend. De jazz van Edwin Scheven pakte hier een paaltje en lijkt in de weg te gaan liggen voor een zekere overwinning van Peter Kreijsig met zijn Jeanneau. Kreijsig was gisterenavond op oorlog sterkte met bemanning maar kon zijn sterke eerdere optredens geen vervolg geven. Niels Kempen met zijn Hirondelle werd tweede en klopt aan de deur om zich te gaan mengen in de winterraces op de Amer. Hij zal komende winter zeker van de partij moeten zijn tijdens de winterserie, er zit een duidelijke verbetering in zijn optredens. In 3 een klapje voor de J22 Ranger! 9 minuten toegeven op de Gap van Peter van Doornmalen die hier een paaltje neerzette voor de Brut. De Brut is de enige concurent die nog kan zorgen dat de Gap hier niet als winnaar gaat eindigen. Spanning genoeg dus.

In klasse 4 viel de beslissing voor de eerste plaats, de Pretraket van van Loenhout/Machielse wist bij de start weg te komen en bleef tot het inzakken van de wind net voor de 36 en 37 voeters. Enige volger was Middelkoop met zijn Elan 37 waar inmiddels de mond van de alom geprezen grootzeiltrimmer Koese is dichtgeplakt met tape!!! Middelkoop kon tot aan het eerst merkteken volgen maar moest zich na de ronding gewonnen geven. Pretraket pakte minuten en was niet meer te achterhalen. Koen Duiven met zijn Maxx Fun 25 zette een prima 2e plaats neer en gaf aan komende winter de strijd best te willen aangaan met de inmiddels aanzwellende vloot Cork´s 1720 ( 3 boten inmiddels) . Koen van Gils met de Sunfast 36 en JPH van Jeroen Kop bleven hangen in het veld en konden hun eerdere prestaties niet herhalen. Middelkoop en van Gils gaan vrijdagavond uitmaken wie de 2e plaats gaat pakken.

Weer een leuke pot zeilen waar alles in heeft gezeten. In sommige klassen is het nog niet gedaan en gaan we a.s. vrijdag verder. Om 19u20 zal het startsein klinken voor de laatste wedstrijd.
Op het prachtige terras van WV de Amer zijn alle klassen prima te volgen en is er na afloop een afsluitende avond waar de prijzen zullen worden uitgedeeld onder genot van een drankje en BBQ.

Was het al maar vrijdag zullen sommige zeggen...

Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto: Sandra Smulders

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: