Debuut Berkhout-Westerhof en Olympische Match race boot tijdens Kieler Woche

Elliott 6mVan zaterdag 20 tot en met woensdag 24 juni vindt in het Noord-Duitse Kiel de Kieler Woche plaats.
Tijdens de practice race op 19 juni maakte de Elliott 6m zijn debuut. Deze Olympische Match race boot komt daarmee voor het eerst in actie.
Maar liefst vier van de boten die in Duitsland gebruikt worden zijn geleend van het Nederlandse Watersportverbond.

De 127 jaar oude Duitse zeilwedstrijdserie kent ook het debuut van het 470-duo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. Dit duo wordt in Kiel ondersteund door coach Rob Sepers, plaatsvervangend hoofdcoach Jacco Koops sluit zich dinsdag aan na terugkeer uit Israel. Ook de gebroeders Coster komen in Kiel in actie in de 470 klasse bij de mannen getraind door Dick Coster.

Het Nederlandse match race team bestaat uit drie dames van het voormalige Ynglingproject: Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf. Het trio wordt ondersteund door match race expert en coach Klaartje Zuiderbaan.

Favoriet voor de eindoverwinning is de Engelse Lucy McGregor. Deze ervaren match racer won dit jaar het Europees kampioenschap en ook de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

Belgische deelname

Het Belgische VYF heeft in hun nieuwsbrief niet veel te vertellen over de Kieler Woche maar ik weet wel dat het Belgische MantaSailing team (Yannick Lefebvre en Matthieu Janssens) gisteren naar Kiel is vertrokken. Lees er meer over op hun campagne website: www.mantasailing.be

www.kieler-woche.de

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: