Er broeit iets moois in Colijnsplaat

Extreme 40 HolmatroReeds enkele maanden zijn de mensen van de Yachtclub van het Nederlandse Colijnsplaat bezig met de voorbereiding van een Whitbread round the World en Volvo Ocean Race zeilersmeeting. Na vele gesprekken en overleg tot in de late uurtjes zijn zij erin geslaagd om oud-deelnemers en jong zeiltalent naar de zeilparel van de Oosterschelde te laten afzakken. Op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is het dan zover en wordt Colijns definitief op de zeilerskaart gezet.

Men is nog volop aan de volledige invulling van het weekend programma aan het werken, maar toch werd voor de pers al een tip van de sluier gelicht. Zaterdag zou om 9u30 met een ontbijt voor alle genodigden gestart worden. Daarna komt niemand minder dan de Commissaris van de Koningin in Zeeland, Mevr. Karla Peijs, het ganse gebeuren om 11 uur officieel openen.

Die zaterdag staat alvast de presentatie van de verschillende zeilers, ondersteund met exclusieve beelden uit het privé bezit van de Whitbread round the World en Volvo Ocean Race zeilers, op het programma. Gelijktijdig zullen de andere Whitbread round the World en Volvo Ocean Race zeilers in een forum plaatsnemen om op alle brandende vragen te antwoorden.

Zondag, zeildag

Zondag staat in het teken van een dag op het Oosterschelde water en belooft met de juiste weercondities spectaculair te worden. Verschillende topboten, waaronder enkele Swan 42’s en hun concurrenten uit het IRC en ORC veld zullen dan te bewonderen zijn. Ook enkele V60’s (waaronder Pleomax en Brunel) en V70’s hopen ze naar Goofies speelwater te krijgen. Zeker is men wel van 2 Extreme 40’s, die op zondag zullen gaan racen rond de boeien op de Oosterschelde.

De organisatoren hopen dan ook op massale belangstelling vanuit de Nederlandse en Vlaamse zeilwereld. Na de officiële persconferentie op 9 juli volgt zeker meer nieuws van dit schitterende initiatief!

Guy C.
Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: