Solo Northsea Race op 4 en 5 september vanuit Den Helder

Voor wie solo wedstrijd wil varen en ’s avonds samen met andere solisten gezellig wil napraten, is er de Solo North Sea Race (SNOR). De SNOR is een tweedaagse solo zeilwedstrijd voor zeewaardige schepen. De race wordt sinds 2006 gevaren tijdens het eerste weekend van september op de Noordzee, het Zeegat van Texel en mogelijk zelfs het westelijk Waddengebied.

Op vrijdag 4 september wordt een traject gevaren van maximaal 30 mijl, bij voorbeeld een rondje om Noorderhaaks. Zaterdag 5 september is de wedstrijdbaan maximaal 40 mijl met lange rakken op de Noordzee. Het te varen traject is afhankelijk van de te verwachten weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Wad. Gezeilde tijden worden gecorrigeerd op basis van SW handicap. Vrijdagavond is er een gezamenlijke maaltijd en wordt de uitslag van de vrijdagwedstrijd bekendgemaakt. Op zaterdag vindt de definitieve prijsuitreiking plaats. Er zijn twee prijzen:

- De Solo Northsea Race Prijs voor de beste prestatie op handicap
- Een prijs voor de kortste absolute zeiltijd (line honeurs)

Dit jaar is de volledig gerestaureerde historische Marinehaven Willemsoord gastheer van de SNOR. Er zijn ligplaatsen direct aan de kade, nabij sfeervolle restaurants.

Voor meer informatie: www.solonorthsearace.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: