Benelux goed vertegenwoordigd tijdens WK X-35

WK X-35 in KielKomende week wordt tijdens de Kieler Woche het WK X-35 in Kiel gezeild. Er verschijnt een sterk veld aan de start met 34 inschrijvingen uit 12 verschillende landen. De Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd, met 9 teams. Yellow Rose, Goldmarine, Jetstream, Loyola X, Just4Fun, Waikabubak, Who’s Next en Drs X zullen strijden voor een goede klassering. De Belgische boot The Untouchables, normaal zeilend in Nederland, completeert de inbreng.

Naast veel boten uit Scandinavië zijn er ook teams uit Duitsland, Italië, Groot Brittannië, Polen en Estland. Er is zelfs een Japans team aanwezig, dat de Nederlandse Brass Tacks heeft gecharterd.

Maandag 22 en dinsdag 23 juni is gereserveerd voor het meten en wegen van zeilen en zeilers. Deze dagen zullen ook gebruikt worden door de meeste teams om te trainen op het water van de Kieler Bocht.

Gezeild wordt op baan ‘Alpha’, ongeveer 6 Nm uit de kust. De weersverwachting ziet er goed uit met een opbouwend hoge druk gebied boven Scandinavië. Dit belooft een zonnig weertype met een matige NO-wind. De wedstrijdserie start op woensdag en gedurende vier dagen staan er tien wedstrijden gepland.

Zaterdagavond zal de nieuwe Wereldkampioen X-35 bekend zijn.

Resultaten zijn te volgen op:
www.X-35.nl
www.kielerwoche.de

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: