Zomerserie Drimmelen succes voor toekomst regionaal wedstrijdzeilen

Zomerserie DrimmelenDaar waar veel zeilevenementen verdwijnen laat het kleine Drimmelen zich niet uit het veld slaan. Waar in de afgelopen 25 jaar vele kampioenen uit het handicap zeilen hun wieg in Drimmelen vonden lijkt er weer een nieuwe generatie op te staan die de kar wil gaan trekken. De deelname van de wedstrijden is groeiende en de drie verenigingen in één van Europa´s grootste binnenhavens organiseren in overleg met elkaar een prima wedstrijdprogramma.

Vrijdagavond helaas al weer de laatste uit de zomeravondserie van wv de Amer. Een straffe vanuit het noordwest aangewakkerde wind jaagde over de rivier maar besloot naar een draai naar links toch maar om er mee op te houden. De heerlijke 3 tot 5 zakte aan het einde naar een kleine windkracht 2. Wel een prachtig kruisrak waar één ieder alle kunsten weer in de praktijk kon brengen. Mooie shift´s en prachtige vlagen.

De start liet voor alle klassen een voordeel aan de kant van het clubhuis zien. Vreemd genoeg haalde maar een paar boten dit cadeautje op wat al heel vroeg zo te pakken was. Marthijn de Heijde in de Splash, Peter van Doornmaalen in zijn J22 en Cork 1720 Pretraket wisten zich hierdoor meteen aan kop van hun klasse te nestelen. Deze laatste korte sprint was ingelast alvorens de zeiler getrakteerd werden op een heerlijk buffet in het clubhuis.

In klasse 2 was het toch de Lotus van Peter Kreijsig die wist te winnen, Edwin Scheven en Bert van der Hoeff wilde wel maar konden vrijdagavond geen potten breken. In klasse 3 liet Twan de Loos zien dat hij weer helemaal terug is. Na zijn avonturen in het hout met zijn klassieker Whisper stort hij zich vol overgave op zijn Draal Libelle en werd tweede. De Loos lijkt zich zonder houtworm aan boord beter te manifesteren dan met! Vreemd genoeg met stuurman: Maarten hout! Peter van Doornmalen was ongenaakbaar deze serie en pakte het klassement en de pot van vrijdag.

In klasse 4 geen spanning meer om de eerste plaats echter wel om de welbekende eer. Koen van Gils herstelde zich vrijdag na de matige vertoning van woensdag en zette een paaltje neer. Zijn Sunfast 36 was woensdag helemaal de weg kwijt maar had er nu zin in. De pretraket die vrijdagavond versterkt werd teamsponsor Wim van Aalst van Nile Dutch pakte wel line honeurs maar dat was niet genoeg. Een Nile Dutch boot zonder de bekende containers aan boord was wel even wennen maar alvast een korte training voor de komende Antwerprace. Tramontana 3 van Leo Middelkoop zag er op de startlijn niet goed uit en had al een kwart baan nodig om bij te komen in de kopgroep. (Dat tape van die Koese moet dan toch van zijn mond af zodat hij weer kan praten)

Na een serie van 6 weken een mooie afsluitende pot waar weer sportief en fair gezeild werd onder leiding van het comité van Frits Tackenberg en wv de Amer. Hiervoor onze dank namens de zeilers die het naar onze mening prima naar hun zin hebben gehad. Volgend jaar wederom een nieuwe serie, nu op naar de nachtwedstrijd, de Hans Horevoets Memorial en aansluitend de winterwedstrijden waarvan u al info kunt vinden op www.wsvbiesbosch.nl onder het kopje wedstrijden informatie.

Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto: Sandra Smulders

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: