Loting NCK teamzeilen 2009

Loting NCK teamzeilen 2009Op een zonnige juni middag verzamelden zich bij de KR&ZV De Maas te Rotterdam tal van bestuursleden van zeilverenigingen, die zich inschreven voor het 4e Nederlands Kampioenschap Teamzeilen op 17 en 18 oktober in de Maashaven te Rotterdam. De Stichting World Port Sail organiseerde op die dag tijdens een lunch de loting voor de poule-indeling. 20 Verenigingen uit alle windstreken van Nederland strijden in twee dagen om het clubkampioenschap, op zaterdag 17 oktober worden er 40 starts gerealiseerd!

Bart van Breemen, verantwoordelijk voor het wedstrijdzeilen binnen het Watersportverbond was uitgenodigd om de loting te verrichten. Onder toeziend oog van voorzitter Jop Dutilh hanteerde Bart van Breemen op vaardige wijze de vissenkom met balletjes en kwam tot de volgende indeling:

POULE A: RZV, MAY DAY, MUIDEN, HARINGVLIET AEGIR
POULE B: KAAG, LANGWEER, HAARLEMSCHE JACHTCLUB, BINNENMAAS, KZC
POULE C: MAAS, DE TWEE PROVINCIEN, SCHIPHOL, KURENPOLDER, GOUDA
POULE D: BRAASSEMMERMEER, ‘T OLLE SCHILD, AALSMEER, YERSEKE, WSVR

Vorig jaar waren RZV, Kaag, Braassemmermeer en Maas de finalisten, die nu elk in een aparte poule beginnen. Voor hun poule-genoten een extra uitdaging om de finalisten van 2008 op de zondag toeschouwer te maken!

De aanwezige vertegenwoordigers van de verenigingen die ook vorige jaren hadden meegedaan vertelden bijzonder enthousiaste verhalen; uniek evenement, inspirerende plek, bijzonder spannend om te zien ook voor niet-zeilers, hoorde je terug.

De organisatie hoopt vele zeilers en niet-zeilers te ontmoeten op 17 en 18 oktober aan de Maashaven te Rotterdam.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: