Grand Prix International de la Côte d’Opale

  • Author: Ice
    Date: wo, 03/06/2009 - 14:03

Grand Prix International de la Côte d’OpaleAfgelopen weekend werd op de Noordzee de Grand Prix International de la Côte d’Opale gezeild. Deze drie dagen durende zeilwedstrijd werd georganiseerd door de jachthavens van Boulogne-sur-Mer en Duinkerke en kent een groeiend succes. Er verschenen 47 jachten aan de start, komende uit Engeland, Frankrijk, Nederland en België. De eerste dag werden er 2 inshore races gevaren te Boulogne. De tweede dag stond een offshore van Boulogne naar Duinkerke op het programma, waarbij de ronding van de Cap Gris-Nez steeds voor spektakel zorgt. De zeiljachten uit de IRC 1 klasse kregen wegens de grotere bootsnelheid enkele extra boeien te zeilen. De derde dag waren er nog 2 inshore races voor Duinkerke.

De eerste 2 dagen telden mee voor het Open Noordzee Kampioenschap en de Gaëtan Janssens Trophy.

Er werd gezeild in 3 klassen : IRC1, IRC2 en HN (de franse CR).

De GPICO werd in IRC1 gewonnen door Oxygen van Axel De Cock, tweede was Babacool gestuurd door Michel Lefebvre, derde was Moana van de familie Goubau. In IRC2 was het Capella die met de overwinning aan de haal ging, tweede was General Capioca, derde Bayern Auto Sport.

De volledige uitslag is te vinden op : www.regatesnord.com

Volgens Axel De Cock, schipper van de Oxygen, was de organisatie zowel op het water als op het land perfect. Axel vertelt ons: "De banen lagen perfect, het juiste weer was besteld en elke avond was er gezorgd voor een gratis diner voor de gehele bemanning".

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: