Green Dragon op podium dankzij gamers

Green Dragon op podium dankzij gamersVolgens het persbericht heeft de Green Dragon dankzij de hulp van de spelers van de Volvo Ocean Race Game voor het eerst in de race een podiumplaats behaald. De derde plek in één van de zwaarste en meest tactische legs van de Volvo Ocean Race, de oversteek van Boston naar Galway over de Atlantische Oceaan, is volgens Unitedgames onder meer te danken aan de navigatiekunde van ruim 200.000 gamers.

In tegenstelling tot de vorige zes legs, waar de Green Dragon telkens het podium niet wist te halen, heeft het zeiljacht onder begeleiding van de Volvo Ocean Race Game community de 3de plaats behaald in de 7de leg.

De communicatie tussen de Green Dragon en de Volvo Ocean Race Game community werd door schipper Ian Walker strak gecoördineerd. Twee keer per dag werden er updates gestuurd naar de community waarbij Walker de gamers verschillende opties gaf om uit te kiezen. Naar aanleiding van een continue berichtgeving over actuele weersomstandigheden, golf activiteiten, fysieke vorm van de bemanning en een weersvoorspelling voor de komende 24-72 uur kon de community dagelijks kiezen uit verschillende navigatiemogelijkheden.

Ian Walker, Schipper Green Dragon: "Leg 7 was een waanzinnige ervaring voor iedereen aan boord van de Green Dragon. Bijna iedereen vond het één van de beste trans-Atlantische oversteken ooit. We hebben zo goed als het volledige navigatieadvies van de community opgevolgd, behalve op die momenten waar de weersomstandigheden onverwachts veranderden."

Gemiddeld stemden 4.500 spelers van de game op de poll van Ian Walker. De game wordt op dit moment door ruim 212.000 spelers gespeeld uit 180 verschillende landen, waarvan 12.000 Nederlanders! Zaterdag 6 juni zal de community weer aantreden als navigator voor de 8ste leg van de Volvo Ocean Race. Deze 3-dage durende leg gaat van Galway naar Goteborg.

Ian Moore, Navigator Green Dragon: "Deze ervaring zorgde voor een frisse kijk op de zaken. Als je namelijk letterlijk alles opschrijft, ga je helderder kijken naar het hele proces. Daarbij was het fantastisch om interactie te hebben met de gamers. Sommigen zijn zo fanatiek, die nemen het evenement net zo serieus als wij."

Over de Volvo Ocean Race Gaming Community

Uit onderzoek is gebleken dat de gamers zelf merendeels mannen zijn met een gemiddelde leeftijd tussen de 35 en 54 jaar oud. Over het algemeen zijn de mannen hoog opgeleid, hebben werk en verdienen een goed salaris. Bijzonder aan deze community is dat de meesten (69%!) nog nooit een online game hebben gespeeld. De interesse voor het onderwerp komt voort uit het feit dat bijna 50% van de gamers zelf een boot bezit of schipper is.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: