Lenco pakt overall prijs ORC 2 tijdens NSR - verslag vanuit de kuip

Lenco pakt overall prijs ORC 2Sinds de Vuurschepenrace spookt het al door de hoofden van de bemanning. Met een derde plek op de heenreis en een tweede plaatst terug is de uitgangspositie gunstig. Zal de nieuwe Lenco de verwachtingen van hun nieuwe Salona 37 ibc dit jaar waar kunnen maken tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta? Een gezonde spanning heerst aan boord zodra vrijdag om 13:00 het startsein wordt gegeven. Let the games begin... een verslag vanuit de kuip.

We hebben er zin in. De stemming zit er goed in! Vorig jaar nog riep Frans Sluyters dat de NSR 2008 uniek was qua weer, wind en sfeer. Ook dit jaar mag wat ons betreft onder dezelfde noemer de boeken in. Wederom een regatta waar zeilen, sfeer, eten en drinken, hand in hand gingen. Maar we komen uiteindelijk toch voor dat ene ding, zeilen!

Houtrust Race
De eerste dag strijden we om de Houtrust Race ter hoogte van Kijkduin. We varen lekker, maar merken toch dat het zeezeilen weer even wennen is. Na de eerste race met een 7e plaats te hebben afgesloten pakken we de tweede race een mooie 2e plaats in een sterk deelnemersveld van 36 schepen.

Yeoman Challenge Trophy
De twee dagen lang is het tijd voor het gevecht om de Yeoman Challenge Trophy. We presteren wisselend. Sommige starts zijn vanuit het boekje, andere ronduit teleurstellend. Met dit soort korte baanwedstrijden valt of staat hiermee je hele race. Variabele wind maakte het vaak lastig de juiste plek op de baan te vinden. Wij finishten zelf buiten het podium, maar Harry Amsterdam (Yacht Vision – First 34.7) pakte (na aftrek) alle overwinningen en nam terecht de Yeoman Trophy mee naar Sneek.

Fjellstoe Race
We beseffen ons dat het steeds lastiger wordt om de overall prijs binnen te halen, maar opgeven doen we niet! De laatste race op maandag, de Fjellstoe Race, besluiten we meer behoudend te varen. Ons fanatisme wint het echter van dit voornemen en we slaan al gauw en enorm gat met de rest van het veld. We moeten wel, want op rating moeten we echt snel varen. Uiteindelijk finishen we met een ruime voorsprong in gezeilde tijd op de nummer twee, de Yacht Vision van Harry Amsterdam. Onze teleurstelling was dan ook groot toen we zagen dat na ruim drie uur varen we verslagen werd op 40 seconden gecorrigeerde tijd. Maar, uiteindelijk hadden we toch voldoende punten bij elkaar gesprokkeld om de overall-prijs in de ORC2-klasse mee naar Limburg te mogen nemen!

Team Lenco pakt de overall prijs in de ORC2 klasseTeam Lenco pakt de overall prijs in de ORC2 klasseWe hebben een geweldig festijn achter de rug, het materiaal is (bijna helemaal) heel gebleven, al heeft de Estrella een klein stukje Lenco aan haar romp zitten, dat scheelde echt maar een haartje!

Als voltallige bemanning kijken terug op een fantastisch evenement waar we onze nieuwe boot weer beter hebben leren kennen en we moeten zeggen, we vinden haar een lekker ding!

Jeroen Brabers
www.lenco-sailingteam.com

Foto's:
Lenco in actie - Richard de Jong/Klik en Co
Prijsuitreiking - Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: