Heemskerk en Tentij pakken thuiswedstrijd tijdens 35ste kustzeilevenement

Heemskerk en TentijEen zeilweekend waar het geduld op de proef gesteld werd. Zo zal de 35ste editie van het Haagse kustzeilevenement bij de zeilers als een weekend met weinig wind de boeken in gaan. Op zaterdag kon er door gebrek aan wind en een dichte zeemist niet gezeild worden. Gelukkig konden de zeilers op zondag toch drie volwaardige wedstrijden varen. In de Formule 18 klasse pakten Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij de overwinning met de zwarte bulthaup Hobie Wild Cat. Inmiddels is het duo onderweg naar België waar volgende week de wereldkampioenschappen Formule 18 zullen worden gezeild.

De elementen drukten afgelopen weekend duidelijk een stempel op de 35ste editie van het Haagse Kustzeilevenement. Ondanks de inspanningen van de organisatie was het zaterdag met een zeer variabele, maar zwakke wind niet mogelijk een wedstrijd te starten. Zondagmiddag 12:30 kon de uitstelvlag wel gestreken worden, snel daarna volgde de eerste race waarbij vierentwintig F18 catamarans aan de start verschenen.

Tactische keuzes
Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij met hun eerste prijsMischa Heemskerk en Bastiaan Tentij met hun eerste prijsDe eerste race is nog wat onwennig. Het is bijna doodtij en van de stroming is nog niet echt te profiteren. Elke Delnooz en Mark Gering slaan meteen hun slag op hun Wepro Wild Cat. Een paar mooie tacks zorgen ervoor dat ze snel uitlopen op het veld en een paaltje kunnen bijschrijven. De Koning/Visser pakken de tweede plaats, Heemskerk/Tentij worden derde. Bij de tweede en derde race is het goed kunnen inschatten van de stroming de sleutel. Veel zeilers overzeilen de lay-line ruimschoots waarmee kostbare plaatsen worden weggegeven. Heemskerk en Tentij wisten tot tweemaal toe een paaltje bij te schrijven en hiermee ook de overall overwinning te pakken. Van der Meulen/Knol bleven alle wedstrijden top 4 varen en werden uiteindelijk tweede. De Koning/Visser namen genoegen met de derde plaats.

Van 10 tot 17 juli a.s. wordt in Knokke (Belgie) de Wereldkampioenschappen Formule 18 gehouden. Inmiddels is het maximum van 180 deelnemende boten bereikt. Belgie en Nederland zullen dit jaar met een delegatie van ruim 70 catamarans alles op alles zetten de WK titel in de lage landen te houden.

Uitslag top 3 Fomule 18:
1. Heemskerk/Tentij (Hobie Wild Cat) 3-1-1: 5 pnt
2. Van der Meulen/Knol (Capricorn) 4-2-4: 10 pnt
3. De Koning/Visser (Nacra Infusion) 2-10-2: 14 pnt

www.hobiecat.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: