Gratis strandfeest en optreden van Ilse DeLange tijdens Delta Lloyd Gate Race

Hoek van Holland billboard in 3DAfgelopen week konden de automobilisten op de Amsterdams Ringweg A10 alvast van een voorproefje genieten: bij de afslag richting het Amstel Business Park pronkt een enorm billboard (in 3D) waarop verzekeraar en watersportsponsor Delta Lloyd de boeironding voor de kust van Hoek van Holland aankondigt. Op dinsdag 9 juni a.s. zal de vloot van de Volvo Ocean Race, waar Team Delta Lloyd deel van uitmaakt, de strijd aangaan tijdens deze Delta Lloyd Gate Race. Het publiek kan dit zeilevenement live volgen op het water of vanaf het strand van Hoek van Holland.

De teams van de Volvo Ocean Race, de zeilrace van 37.000 zeemijl om de wereld, maken tijdens de Delta Lloyd Gate race een ronde om twee boeien die ongeveer drie mijl uit de kust liggen.

De Delta Lloyd Gate ligt op de route van de achtste etappe van Galway, Ierland naar Gotenborg, Zweden. Van Goteborg vaart de Volvo Ocean Race vloot naar Stockholm om vervolgens eind juni in St. Petersburg te finishen.

Uitdaging

Delta Lloyd heeft vele (amateur en professionele) zeilers uitgedaagd de Delta Lloyd Gate Race met hun eigen boot te varen en te proberen sneller te zijn dan de Volvo Ocean Racers. De officiële startboot met tijdwaarneming van de Volvo Ocean Race houdt de rondetijden bij en registreert de snelste tijd. De hoofdprijs van de amateurzeilwedstrijd is een reis naar de finish van de Volvo Ocean Race in St. Petersburg. De wedstrijd zal ook worden gezeild door een aantal leden van de Nederlandse Olympische kernploeg.

Inmiddels hebben bijna zeventig (amateur)zeilteams de uitdaging van Delta Lloyd aangenomen om de Delta Lloyd Gate Race met hun eigen boot te varen en te proberen sneller te zijn dan de Volvo Ocean Racers. De hoofdprijs van deze (amateur)zeilwedstrijd is een reis naar de finish van de Volvo Ocean Race in St. Petersburg.

De wedstrijdleiding hoopt om 11.30 uur de eerste boten te laten starten. Aangezien dit afhankelijk is van weer en wind wordt aangeraden de website van Team Delta Lloyd in de gaten te houden.

De (amateur)zeilteams zullen onder officiele tijdswaarneming van de Volvo Ocean Race de strijd aangaan. Enkele bijzonderheden: de TU Delft doet mee met een catamaran met voorop een kite, Delta Lloyd Kernploeg-lid Pieter Jan Postma zeilt mee op een Extreme 40 en er zullen diverse BN-ers aanwezig zijn!

Strandfeest Hoek van Holland

Op het strand van Hoek van Holland organiseert Delta Lloyd, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, vanaf 13 uur een voor publiek gratis toegankelijk feest. Vanaf het strandfeest (ter hoogte van beachclub Royal) is, afhankelijk van de weersomstandigheden, zicht op de Delta Lloyd Gate Race. Ook is de spectaculaire race via grote schermen te volgen en vinden er diverse andere publieksactiviteiten plaats. Het feest wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de amateurzeilwedstrijd en een optreden van Ilse DeLange.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam: "Rotterdam is er trots op dat dit unieke zeilspektakel Sportstad Rotterdam aandoet. In lijn met onze sportieve (internationale) ambities past een dergelijk evenement uitstekend in ons evenementenaanbod. Eén van onze doelen is namelijk om grote, internationale evenementen naar de stad te halen. Met het Grand Départ du Tour de France, het WK Judo (2009), het WK Turnen (2010), het WK Tafeltennis (2011) en een aantal verschillende EK’s is Rotterdam op de juiste weg."

Meer .
En via het zeilforum: Delta Lloyd Gate Race - wie is erbij?

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: