Hevige competitie tijdens de zomeravondserie in Drimmelen

Hevige competitieAlweer de 4de zeilwedstrijd in de zomeravondserie in Drimmelen en wat voor één. Een noordwesten wind rond kracht 3 met vlagen van rond de 5 beaufort plaagde het hele veld op weg naar de eerste rondingen. Daar waar voor iedereen een mooi close spinnaker rak zorgde voor veel kunst en vliegwerk om het één en ander vol te houden.
In klasse A zeilde Joost Beelenkamp het snelste in de laser.

In B een geweldige winnaar, van de Dussen met zijn Hoogaars `Nieuwe Maan`. Dit was een uitgelezen kans om op deze baan te knallen met deze prachtige verschijning.

In C is de Scholtz 21 van Peter Gilde de strijd aangegaan met twee J22´s en het blijft elke week stuivertje wisselen tussen de 3 boten. Vandaag was de Ranger van Michiel Eijsink de rapste.

In klasse D was er een overwinning voor Leo Middelkoop met zijn Elan 37 tramontana 3. Middelkoop heeft met zijn bemanning de juiste knop gevonden en voer onder de bezielende leiding van grootzeil trimmer/tacticus Maarten Koese naar een eerste plaats. Koese had naar eigen zeggen zijn `White Shadow`deze zomer een keer aan de steiger gehouden om anderen een kans te geven.

De Sunfast 36 van Koen van Gils moest op de lijn zelfs de Tranmontana 3 voor laten. De Pretraket van van Loenhout/Machielsen mist duidelijk de snelheid om met de knik in de schoot de grotere rompsnelheid van grotere boten bij te benen. De gezeilde tijden lagen dan ook heel dicht op elkaar.

Een mooi avondje waar weer genoeg over nagepraat werd in het gloednieuwe clubhuis van WV de Amer die gastheer is van deze serie. Volgende week weer een wedstrijd.

Tekst: T van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: