Mumma Duck wint de NSR en zeilt Deauville

Tijdens het afgelopen pinksterweekend werd onder fantastische condities de North Sea Regatta in Scheveningen verzeild. Heel wedstrijdzeilend Nederland was deze dagen uitgelopen om zichzelf tijdens de door Delta Lloyd gesponsorde evenementen in Scheveningen & Medemblik te vermaken. Tijdens de inschrijving werd de Mumma Duck direct verrast: de Farr 30 bleek zijn eigen klasse te hebben tijdens het evenement.

Drie boten sterk startte de klasse mee met de IRC 1 en moesten een andere boventon ronden dan verwacht. Een tweede verrassing volgde snel: de vaste tacticus (Fred) moest afzeggen waardoor het team op korte termijn op zoek moest naar een waardige vervangers. Een kort verslag vanuit de kuip.

Tijdens de NSR werden een 8-tal inshore races gevaren, aangevuld met 1 coastal race. Tijdens de eerste 2 races werd het team versterkt met Rogier Kavelaars van het team Alice in Waterland. Zaterdag door Berend-Jan Edens van het 'oude' Delft Challenge Team. Zondag door Jeroen Baggerman van dezelfde MaxFun 25 en Mijke Lievens mocht maandag het team succesvol rond boeien leiden.

Zonder de hulp van alle tactici en een goede bootsnelheid wisten we alle 9 wedstrijden op onze naam te schrijven en zo de eindoverwinning tijdens de North Sea Regatta te behalen.

The Road to Deauville
Ties van Bruinessen neemt de 1e prijs in ontvangstTies van Bruinessen neemt de 1e prijs in ontvangstAls afsluiting van de North Sea Regatta werd maandagavond direct de boot gekraand en op de trailer gelegd. Deze week vindt de Deauville Race Week plaats, waar ons team, versterkt met een wederom fitte Fred, Wessel van de Daikin Airco en Sicco van de Delft Challenge, zal deelnemen. Tijdens de Inshores zal het team bestaan uit Pieter, Rob, Fred, Rodny, Ralph, Wessel en Remko. Tijdens de 100 mijls offshore zal het team versterkt worden met Sicco en zal Pieter op de kant het overzicht bewaren!

De Mumma Duck op de voet volgen kan via www.mummaduck.com en via Twitter.

Foto's: MummaDuck en Jasper van Staveren/Sailshoot.com

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: