Eerste WETA bijeenkomst groot succes

WETA trimaran van klasse-sponsor Auckland ExtremeZondag 7 juni vond de eerste WETA trimaran bijeenkomst plaats op het strand van Muiderberg. Op voorhand stond er een druk en gevarieerd programma op de agenda. Zo was er de mogelijkheid om de ontwerper van de WETA trimaran te ontmoeten; Chis Kitchen uit Nieuw Zeeland. Tevens vertelde Chris over de nieuwste ontwikkelingen van de klasse vanuit Nieuw Zeeland en andere werelddelen. Zo bleek dat er op verschillende plekken in de wereld al fanatiek gezeild wordt in de WETA klasse.

De in totaal 10 WETA's zeilden in de middag 3 wedstrijden. Ook Chris Kitchen was van de partij in de gloednieuwe boot van klasse-sponsor Auckland Extreme. Onder prachtige omstandigheden, vlak onder de kant van Muiderberg, bleek duidelijk dat bij wind tot 15 knopen de WETA's die single handed werden gevaren in het voordeel waren. Ook was duidelijk dat de snelheidsverschillen tussen de deelnemers met name ruime wind en voor de wind groot waren.  

Omdat het voor het eerst was dat we WETA's in Nederland een wedstrijd zeilden, moesten de deelnemers -met name in de eerste wedstrijd- wennen. In de tweede en de derde wedstrijd lag het veld dicht bij elkaar en werd er regelmatig "stuivertje gewisseld" om de voorste plekken.

Heer en meester was echter Chris Kitchen die duidelijk de meest ervaren man was en met zijn nieuwe boot drie keer de overwinning opeiste. 

WETA eigenaar Rein Monsjou: " Het is inspirerend om te zien met welk gemak en behendigheid Chris de WETA vaart. We hebben duidelijk gezien hoe het moet en kunnen daarmee allemaal aan de slag".

Chris:" Als ontwerper en bouwer van de WETA is het fantastisch om te zien dat er in Nederland zo'n leuke groep mensen fanatiek met de WETA bezig is. We zien dat ook op andere plekken in de wereld zoals bijvoorbeeld in San Francisco, Engeland, Shanghai en Zuid Afrika om er maar een paar te noemen. Het is een goed initiatief dat de klasse-organisatie nu ook in Nederland wordt opgezet. Door regelmatig een wedstrijd te varen zal het niveau en de ontwikkeling van de klasse -ook in Nederland- zich in een rap tempo ontwikkelen. Ik denk dat ik het volgend jaar een stuk moeilijker zal krijgen om hier weer de overwinning te pakken".  

Na afloop keken de deelnemers terug op een succesvolle dag, goede wedstrijden en met name ook een gezellig evenement. Organisator Iemke Roos:
" Er is vandaag een basis gelegd voor een gezellige, fanatieke klasse en een nieuwe vriendenclub. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Er zijn vandaag al aardig wat kaartjes, telefoonnummers en email adressen uitgewisseld".

Ook de nieuwe klasse-sponsor Auckland Extreme was tevreden. Rein Noordzij van N.Z.A:" De WETA is exact het product waar wij onze nieuwe lijn van sportieve kleding mee willen promoten. Wij geloven dat onze nieuwe lijn en de WETA zich samen goed zullen ontwikkelen. 

UITSLAG

1. Chris Kitchen
2. Henk van Garderen
3. B. Veenstra

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: