Europees Kampioenschap 470 klasse in Traunsee

Team Steven in actieVier Nederlandse topzeilteams nemen deel aan het EK in de 470-klasse in het Oostenrijkse Traunsee. Dit kampioenschap is voor deze vier teams een belangrijke opwarmer voor de Wereldkampioen- schappen eind augustus 2009 in Denemarken. Geen van deze vier teams maakt op dit moment deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg, maar ze willen daar graag verandering in aanbrengen.

Sven en Kalle Coster wonnen in mei 2009 nog een zilveren medaille tijdens het laatste World Cup zeiltoernooi in Medemblik. Jeugdwereldkampioenen Steven Le Fevre en Steven Krol haalden tijdens datzelfde World Cup evenement ook de medal race (beste tien), maar niet het podium. Beide mannenteams willen op dit EK hun goede prestaties van de laatste tijd voortzetten.

Bij de dames wisten Mandy Mulder en Merel Witteveen zich niet te plaatsen voor de medal race in Medemblik. Om die reden wil dit duo, dat vorig jaar in de Yngling nog een zilveren Olympische medaille won, zich graag revancheren in Oostenrijk. Mulder en Witteveen wisten op het World Cup event in april van dit jaar (de Semaine Olympique Francaise in Hyeres) nog wel de medal race te halen.

Voor Margriet Fokkema en Marieke Jongens is dit EK ook een uitgelezen moment om hun progressie te laten zien. Dit jonge duo maakte dit jaar zijn opwachting bij de senioren en ging voortvarend van start met een zilveren medaille op het World Cup evenement in het Franse Hyeres. Fokkema en Jongens wisten ook in Medemblik tot de medal race door te dringen (beste tien) maar het podium was dit keer een stap te ver voor ze.

Het Europees Kampioenschap gaat op 8 juni van start met de voorrondes. Vanaf 11 tot en met 13 juni volgen kwalificatieraces. De medal race is op 14 juni.

Zie voor meer info evenement website: www.traunseewoche.at

Foto: Richard Langdon (Ocean Images)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: