Zeiljacht Favonius te koop voor €3,7 miljoen

Favonius te koop voor €3,7 miljoenNee, ClubRacer heeft (nog) geen botenverkoop website maar wanneer een zeiljacht van dit kaliber op de markt komt wil ik er wel wat aandacht aan besteden. Favonius, een Swan 82, zeilde in 2008 nog de pannen van het dak tijdens de Swan Cup in Porto Cervo. Deze beauty won niks minder dan de overall prijs en is nu te koop voor een slordige €3,7 miljoen, inclusief BTW.

Helaas ging het voor de eigenaar, voormalig Philips-bestuurder Roel Pieper, dit jaar minder af. Zijn bedrijf European Technology & Research Center is door de rechtbank in Haarlem op 16 april 2009 failliet verklaard. Ook het investeringsfonds Favonius Ventures (waar komt de bootnaam toch vandaan?) zou in de problemen zitten. Roel Pieter nam vorig jaar al afscheid van Favonius toen hij zich in Zuid Frankrijk vestigde.

Dus heb je dotcom crisis overleefd en ga je 2009 ook nog uitzingen zonder kleerscheuren dan is hier je kans voor een vette CR racer voor de volgende Schelderegatta.

Meer foto's en verkoopinformatie via www.nautorswan.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: