Sevenstar Contest Cup 2009 groot sportief en gezellig zeilfeest

Sevenstar Contest Cup 2009De Sevenstar Contest Cup 2009, die van 5 tot en met 7 juni plaatsvond in Medemblik was een groot sportief en gezellig zeilfeest. De Cup viel samen met de viering van het 50-jarig jubileum van Contest Yachts. In dat kader vond op zaterdag de indrukwekkende Contest-vlootschouw plaats. In totaal zeilde een recordaantal van meer dan 40 Contest zeiljachten uit binnen- en buitenland mee.

Jubileum

“Dit was de Contest Cup zoals wij deze voor ogen hadden”, vertelt directeur Arjen Conijn. “Het was een perfecte combinatie van zeilen en het vieren van de mijlpaal die we dit jaar met Contest Yachts bereikt hebben, ons 50-jarig bestaan. We hadden meer deelnemers dan ooit met ook een hoge opkomst uit het buitenland. Klanten uit Duitsland, Engeland, Rusland en Zweden hebben de moeite genomen om samen met ons het jubileum te vieren. Tijdens de wedstrijden was er sprake van een felle doch sportieve strijd. Na de wedstrijden was het één en al gezelligheid op de kade. Ook voor de toertocht, die we nu voor de tweede keer in het programma hadden opgenomen, was veel belangstelling. Hier deden veel Contest-zeilers met hun kinderen aan mee, die zich op het water ook prima vermaakten.”

Uitslagen

De zeilwedstrijden en toertocht werden zowel op zaterdag als zondag gezeild onder prima omstandigheden. Op zaterdag was er ruim voldoende wind en liet de zon zich ook regelmatig zien.

Contest Yachts in alle formaten aanwezigDe overall uitslagen na twee dagen zeilen waren:
Klasse ? 39 voet
1. Balena, 205C
2. Fairness Kimmy, 38
3. Grautvornix, 30AC

Klasse > 39 voet
1. Njord, 43
2. caruso of carrick, 45CS
3. La Mer 44

Toertocht
1. Xenia, 36S
2. Fabian, 38K
3. Dione, 35

Retour jachttransport

De strijd ging overigens niet alleen om de eer, maar ook om de mooie prijzen die in de verschillende categorieën te behalen waren. Vanwege het jubileum werd dit jaar een bijzondere prijs uitgereikt aan de oudste deelnemende Contest: een door Sevenstar Yacht Transport aangeboden retour naar een Europese bestemming naar keuze. Deze prijs ging naar de Valentine, een Contest 29 uit 1967.
De winnaar in de klasse ?39 voet won naast de wisseltrofee een kleuren GPS van Holland Nautic. Bij de 39-voeters plus mocht de winnaar de wisseltrofee en een Suunto Yachtsman horloge, aangeboden door Technautic, in ontvangst nemen. Ook North Sails leverde een bijdrage door een aanmoedigingsprijs ter beschikking te stellen in de vorm van een clinic van een professional tijdens de wedstrijden op zondag.

Vlootschouw

“De klap op de vuurpijl was de vlootschouw op zaterdagmiddag”, vertelt Arjen Conijn. “Voorop gegaan door de Radboud, het uit 1935 stammende schip van mijn grootvader die Contest Yachts in 1959 heeft opgericht, trok de hele historie van de werf met alle gebouwde jachten aan ons voorbij. Een gedenkwaardig moment. Ook het diner en het feest dat we zaterdagavond op de werf tussen de in aanbouw zijnde jachten hebben gehouden, was erg bijzonder!”

Contest Cup 2010

De volgende Contest Cup vindt plaats van 4 tot en met 6 juni 2010.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: