De 89ste Kaagweek komt snel dichterbij

  • Author: Ice
    Date: wo, 01/07/2009 - 17:13

De Kaagweek, het zeilfeest voor de hele familie met traditieOp 11 juli barst de Kaagweek in al haar hevigheid los. Omdat er dit jaar zoveel leuke en gezellige onderdelen in een nieuw jasje gestoken zijn, wil de organisatie je van harte uitnodigen om dit jaarlijkse zeilfeest mee te willen vieren. Met een groep zeilers werd de afgelopen maanden hard gewerkt samen met het vertrouwde organiserend comité. De voor velen zo vertrouwde Kaagweek heeft de laatste jaren wat te lijden onder alle exotische uitstapjes waaruit de jeugdige zeilers tegenwoordig kunnen kiezen. Daarom is er nu weer gelegenheid om te kunnen kamperen en zijn vele klassenorganisaties bezocht om de Kaagweek onder de aandacht te brengen.

Het terrein zal er dit jaar volledig anders uitzien dan u gewend bent. Het grasveld zal door een enorme witte parachute worden overkapt. Een groot buitenpodium en uitgebreide verlichting maken het plaatje kompleet. Onder deze grote witte hemel zullen in verschillende tentjes hapjes en drankjes worden verkocht. Borrelen en eten met verschillende thema’s per dag. Om een voorbeeld te noemen kunt u een echte Indische maaltijd laten opscheppen, geserveerd door TOKO OEN, die op de laatste Pasar Malam (Tong Tong Fair) nog in de prijzen viel met hun saté! Iedere dag dus nieuwe culinaire accenten zullen uw bezoek een verrassende ervaring maken.

Iedere middag heerlijke kleine jazzy of bluesy live muziek, tussen 16.00 en 19.00 uur. ’s Avonds vanaf 21.00 uur wervelende optredens van bands die u niet mag missen. Op zaterdag wordt de Kaagweek geopend door Groove Station, een 8 koppige band met soul en disco repertoire waar je niet stil bij kan blijven staan. Zondagavond is het de beurt aan een van de bekendste regionale bands The Clarcks, met repertoire uit de 60er en 70er jaren. Maandagavond treedt vanaf 20.30 op de bekende band Travassi (kleine wasjes), die het hele buitenterrein tot een swingend tropisch feest zullen maken. Dinsdagavond komt er een bekende diskjockey met een aantal muzikanten om de feestweek af te sluiten.

Dat er ruim 300 boten op het water aan het strijden zijn voor het eremetaal lijkt na dit verhaal bijna bijzaak… Dat is vanzelfsprekend niet het geval. Meer klassen en grotere velden hopen wij door ons aantrekkelijke programma naar de Kaag te lokken. Momenteel druppelen de inschrijvingen binnen, en iedere dag maken wij met kloppend hart de post weer open.

Op zaterdag 11 juli 2009, om 10.00 uur valt het eerste startschot voor de 89ste Kaagweek. De oudste zeilweek van Nederland, bestemd voor alle wedstrijdzeilers in open eenheidsklassen, duurt tot en met woensdag 15 juli. Dan is de grote prijsuitreiking waarbij de schitterende zilveren wisselprijzen worden overhandigd aan de winnaars. Alle klassen, met uitzondering van de Regenbogen, varen twee wedstrijden per dag, behalve op de laatste dag.

www.kaagweek.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: