Oostendebank en Wenduinebank race

Oostendebank en Wenduinebank raceOp 27 juni werd de Wenduine bank race voor de Belgische kust gezeild. Een kleine offshore zeilwedstrijd van Blankenberge naar Oostende. Zo'n slordige 22 zeemijl werd gezeild bij een lichte wind onder een heerlijke zon. Ongeveer 25 deelnemende zeiljachten namen de start in IRC1, IRC2, CR A en CR B. In totaal moesten er 5 boeien gerond worden. De Oostendebank race werd gewonnen door FRD-Experience van John Van Der Starre, een J109. Tweede was Oxygen van Axel De Cock. Derde de Babacool gestuurd door Michel Lefebvre.

De tweede dag werd de Oostendebank race gezeild

3 banaantjes stonden op het menu.

Na de eerste start sloeg de wet van Murphy toe voor het wedstrijdcomité. Het start schip zijn ankerlier was defect geraakt waardoor deze niet meer dienst kon doen als finishschip. Er werd een RIB naar Oostende gezonden om een winchhendel te halen, helaas brak deze onmiddellijk in twee bij ingebruikname. Toch ondernam het wedstrijdcomité nog twee parcours wijzigingen, die de mist ingingen door communicatie fouten. Twee zeiljachten, Oxygen die ver op kop lag en Mojo Sailing, vroegen een redress aan. De andere deelnemende zeiljachten namen niet de moeite om te protesteren.

De twee volgende manches verliepen nagenoeg vlekkeloos. Het wedstrijdcomité nam nog steeds de moeite om het parcours te wijzigen naargelang de windshiften.

Oxygen zeilde een één en een twee en behaalde de dagoverwinning voor Babacool en FRD-Experience. Mojo begint steeds dichter en dichter te komen en zeilde een verdienstelijke vierde plaats.

Alle resultaten via: www.rnsyc.be
Tekst: Axel De Cock

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: