Hoog en droog: Zeiljacht op de rotsen tijdens zeilrace

Knight Star op de rotsenOp woensdag 8 juli liep het in Jersey geregistreerde zeiljacht de Knight Star (Sadler Starlight 35) bij hoog water op de rotsen en stond niet veel later, bij het vallen van het tijd, hoog en droog in de lucht te wiebelen op haar kiel nabij Saint-Quay-Potrieux, Noord-west Frankrijk. De Knight Star en de ongelukkige eigenaar Arthur Manning participeerde op dat ogenblik in de Royal Channel Islands Yacht Club race.

Arthur, die trachtte voor te blijven op zijn 19 rivalen, beschreef het voorval als een “an embarrassing misjudgment”.

Hij en zijn bemanning verlieten het zeiljacht en de Franse reddingsdienst trok het zeiljacht bij hoog water weer vlot. Volgens de eigenaar werd er bijna geen schade vastgesteld.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: