Team Boulogne-Kervyn wint de tweede kwalificatiereeks WK F18

Team Emmanuel Boulogne-Tanguy KervynTeam Emmanuel Boulogne-Tanguy Kervyn wonnen vandaag afgetekend de 2de kwalificatiereeks van het wereldkampioenschap F18. Vandaag stonden oorspronkelijk 3 kwalificatiereeksen op het programma maar door de zwakke en draaiende wind na de middag konden er slechts 2 reeks worden gezeild. In de eerste reeks waren ze het slachtoffer van een winddraaiing van meer dan 25 graden en zeilden ze slechts naar een 18de stek. In de tweede reeks leidden ze echter van start tot finish.

Emmanuel Boulogne is bijzonder opgetogen met dit resultaat: "Het bewijst dat de trainingen van de afgelopen maanden eindelijk hun vruchten afwerpen en dat de evoluties die we aan de Cirrus B1 hebben gedaan de boot veel competitiever hebben gemaakt. De omstandigheden op het water waren niet ideaal met een variabele wind en een heel sterke stroming. Gelukkig kwamen we als eerste aan aan de eerste in-de-windse boei en konden we de rest van de wedstrijd blijven controleren".

Team Boulogne-Kervyn staat na de eerste dag nu op een 12de plaats in het voorlopig klassement. De andere MExT Sailing Team leden staan op de 78ste (Team Leprêtre) en 109ste (Team Lecomte) plaats.

In het voorlopig klassement is de top 3 na 2 reeksen:

1. Coen de Koning-Thijs Visser (NED)
2. Reindert-Jan Van Der Meulen-Carina Knol (NED)
3. Jean-Christophe Mourniac-Alexandre Gyader (FRA)

Het wereldkampioenschap Formule 18 vindt plaats in Duinbergen van 11 tot 17 juli. Aan het evenement nemen 176 teams deel uit 16 landen. Meer informatie over het evenement en het volledige klassement kan worden gevonden op de volgende site: www.f18worlds2009.com.

Meer informatie over de MexT Sailing Team leden is te vinden op www.mextsailingteam.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: