Flying Dutchman wedstrijden op de Hudson tijdens viering 400 jarig bestaan New York

Flying Dutchman wedstrijden op de HudsonIn 2009 is het 400 jaar geleden dat het Nederlandse schip de ‘Halve Maen’ onder commando van Henry Hudson de wateren rond het huidige New York opvoer. Om dit feit te vieren worden er dit jaar verschillende evenementen georganiseerd.
Het hoogtepunt van de festiviteiten zal plaatsvinden tijdens de tweede week van september. De Hudson rond het vrijheidsbeeld zal dan het decor zijn van een flottielje van Nederlanse schepen.

Naast de aanwezigheid van traditionele platbodems en de koninklijke marine zullen er twee zeilwedstrijden worden georganiseerd voor de internationale Flying Dutchman klasse.

Naar verwachting zullen zo’n 60 Flying Dutchman’s uit 13 landen aan de start verschijnen van de International Flying Dutchman Class 400th Anniversary of New Amsterdam Championships en de 4th Centennial New Netherlands Championships. De historische FD wedstrijden zullen plaatsvinden bij het Vrijheidsbeeld.

Het transport van zo’n 50 boten naar New York zal plaatsvinden in 9 zeecontainers, en is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse regering. De boten zullen op 8 augustus, direct na afloop van de 2009 Flying Dutchman Wereldkampioenschappen, in Medemblik worden geladen. Er zullen maar liefst 21 Nederlandse FD teams meedoen in New York.

Voor verdere informatie over de organisatie kunt u contact opnemen met de Event Chairman van de NY400 FD Kampioenschappen, Jhr. Job Sandberg (jobsandberg@optonline.net).

Voor vragen omtrent de Nederlandse Flying Dutchman klasseorganisatie en het transport van de boten kun u contact opnemen met Marc van der Pol (marcvanderpol@yahoo.co.uk), of info@sailfd.com.
Websites met informatie over het evenement: www.ny400.org en www.sailfd.com

Over de Flying Dutchman

De Flying Dutchman is een sportieve internationale zeilklasse naar Nederlands ontwerp die gedurende 32 jaar de "High-Performance Racing Dinghy" is geweest in de Olympische Spelen. Van 31 juli tm 7 augustus zullen in Medemblik de 2009 Brita Waterfilter International Flying Dutchman Worldchampionships worden georganiseerd. Voor dit evenement hebben zo’n 95 teams uit 17 landen zich aangemeld.

Tekst: Marc van der Pol

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: