WK Flying Dutchman klasse

WK Flying Dutchman klasseHet wereldkampioenschap voor de Flying Dutchman-klasse start over enkele weken. Het prestigieuze kampioenschap in deze oud olympische klasse wordt van 31 juli t/m 7 augustus gevaren op het IJsselmeer vanuit het Regatta Center Medemblik. Zo’n 100 van deze tweemans supersnelle zeilboten uit 20 landen en drie continenten starten op 2 augustus hun eerste wedstrijd. In negen races, verdeeld over vijf dagen zal bepaald worden welk team zich wereldkampioen 2009 mag noemen.

Favoriet voor de titel is het Deense team Jurgen en Jacob Boysen Möller, meervoudig wereld- en olympisch kampioenen. Maar de strijd in deze ‘Formule 1 van het zeilen’ zal hevig zijn. Vele teams gaan voor een goede klassering, wie het goud pakt weten we op 7 augustus!

De FD is een sportieve boot, die door vele topzeilers gevaren wordt. Of gevaren werd: veel van de Volvo Ocean Race deelnemers hebben een rijk FD-verleden.
De extreme snelheid van de boot spreekt vele watersportliefhebbers aan, maar ook de sterke internationale wedstrijdkalender, met na het WK bijvoorbeeld een regatta in New York, laat de populariteit van de Flying Dutchman nog steeds groeien.

Meer informatie over dit evenement en de Flying Dutchman kunt u zien op wwww.sailfd.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: