WK Star zeilen 2009 preview

Europees kampioenen Star 2009 Robert Scheidt and Bruno Prada (BRA)Robert Scheidt, Bruno Prada, Xavier Rohart, Mark Reynolds, Hal Haenel, Pelle Petterson, Anders Ekstrom, Hamish Pepper, Freddy Loof, Mateusz Kusznierewicz, Dominik Zycki, Alexander Hagen. Wat hebben ze gemeen?
Ze zijn allemaal wereldkampioenen geweest in de STAR en komen in de eerste week van Augustus weer aan de start tijdens het WK Star zeilen in Varberg, Zweden.

Als het Europees kampioenschap maatgevend is gaat de strijd zich afspelen tussen de nieuwe Europees kampioenen Robert Scheidt and Bruno Prada (BRA), Freddy Loof and Johan Tillander (SWE) en de Olympisch kampioenen Iain Percy and Andrew “Bart” Simpson (GBR).

De huidige wereldkampioenen Mateusz Kusznierewicz and Dominik Zycki (POL) hebben een sabbatical genomen maar verschijnen in Varberg ook weer fris aan de start. Met een ongedwongen benadering zijn ze zeker kanshebbers voor een titelprolongatie, hoewel ze een formidabele tegenstand gaan tegenkomen.
Hoewel de STAR inmiddels 98 jaar bestaat en de langst lopende olympische klasse is, houden de technische vernieuwingen de boot jong en zeer uitdagend. Dit zorgt voor een zeer actief wedstrijdveld, met aan de start de who’s who van topzeilen.

Voor Nederland nemen 2 team deel: Sander Jorissen / Erik Veldhuizen (NED 8263) en Peter van Veen /Paul Goelst (NED 7541).

Ondanks het postolympisch jaar komen er de komende week 95 teams uit 25 landen aan de start.

Volg de uitslagen op www.starclass.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: