610 Voorinschrijvingen voor Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace 2009

Massale finish 24-Uurs zeilrace 2008De teller voor de 45ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace staat een maand voor de start op 610 voorinschrijvingen. Daarvan meldden 449 teams zich voor de Tocht en 161 voor de diverse wedstrijdklassen. Naar verwachting zal dit totaal in de komende weken nog verder stijgen tot rond de 750 deelnemers. Dit jaarlijkse zeilspektakel speelt zich af op het IJsselmeer, Markermeer, de Noordzee en Waddenzee. Op vrijdagavond 21 augustus 2009 klinkt vanaf zestien locaties het startschot en begint de jacht naar de meeste zeemijlen.

Ook de redactie van het maandelijkse Zeilen magazine mengt zich in deze strijd. Zij neemt met de 60-voet Pooh deel aan de Tocht en zal tussentijds levendig verslag doen van het evenement. Zo is de 45ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace online uitgebreid te volgen. Vanuit de organisatie zijn eveneens weer razende reporters actief. "Daarnaast hopen we dat de deelnemers veelvuldig gebruik zullen maken van de mogelijkheid om informatie en beelden naar de wal te sturen", aldus 24-Uurs PR-coördinator Edwin Lodder. "Op die manier kunnen de achterblijvers meeleven en kunnen de zeilers naderhand zelf nagenieten."

De huidige houder van de Radboudbeker (beste prestatie in de Tocht) is opnieuw van de partij. Het is aan schipper Lok van de Vrije Vogel, een Waarschip 570, om zijn beker te verdedigen. Bij de wedstrijdklassen keren ook enkele winnaars terug, zoals schipper De Jongh. Hij pakte vorig jaar met zijn Blue Eyes de eindzege in de ORC 1. De heer Sillem deed dat met zijn Bonnie in de ORC 5. Bij de Ronde- en Platbodems is de familie Rootselaar de gedoodverfde favoriet. In 2008 troefde Wim van Rootselaar met de Daniëlle zijn broer Tim van Rootselaar af, die het familieschip de Groote Beer schipperde.

Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereniging van Kustzeilers organiseert voor de 45ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Deelname aan de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace is mogelijk in de IRC-handicapformule, ORC Club, First 31.7, Vega, X35, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.

Meer info: 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: