Winnaars Deltaweek en ORC Klassekampioenschap Zuid zijn bekend

Flin, winnaar Deltaweek en ORC Klassekampioenschap Zuid ORC 1Lichte wind en veel zon kenmerkten de 39ste editie van de Deltaweek van 26 juni t/m 5 juli. De laatste dag besloot de wedstrijdleiding na uren wachten de races vanuit Colijnsplaat af te blazen bij gebrek aan wind. Gelukkig werden er vrijdag en zaterdag al voldoende wedstrijden gezeild voor een geldig ORC Klassekampioenschap Zuid. Dit betekent dat de New Frontier van Jan Bart wint in de grootste klasse, de ORC 2 en de Beau Bateau van Henk van Zweden in de ORC 3.

Degenen die gedurende de hele Deltaweek het best presteerden wonnen het Deltaweek totaalklassement. Deze prijs ging naar de YachtVision 34.7 in de ORC 2 en de Strax in de ORC 3.

De Shamrock van Wim Vandesande won de Deltaweek in de ongemeten klasse. Zij zeilden de hele week wedstrijden van minstens 10 mijl op de Oosterschelde. Winst in deze klasse betekent dat je het volgende jaar niet meer mee mag doen. De prijs is namelijk een ORC meting.

Impulse, winnaar Deltaweek en ORC Klassekampioenschap Zuid ORC 4Impulse, winnaar Deltaweek en ORC Klassekampioenschap Zuid ORC 4Dat de Veronicarace op de Noordzee veruit de spectaculairste zeilwedstrijd was van de Deltaweek, daar zijn de zeilers het allemaal over eens. "We hebben onze topsnelheid met 2 knopen verbeterd!" zegt Cock Baas, die de Deltaweek in de ORC 4 won. Arne Hubregtse, die met zijn Flin (ORC 1) het ORC Klassekampioenschap én de Deltaweek op zijn naam schreef, legt uit: "Het was een prachtig spinnakerrak met heel veel wind op de terugweg." Spannend was het in zijn klasse echter de hele week. "Het lag dicht bij elkaar. Iedere wedstrijd heeft wel zijn spannende momenten. Gisteren wonnen we bijvoorbeeld een wedstrijd met 5 seconden verschil.

Feest in Zierikzee

Nieuw dit jaar was de grootse opzet in Zierikzee. Er stond een grote feesttent met live muziek en een spectaculaire lasershow. Overdag was er op de kade veel te beleven.

"Het was feest in Zierikzee", zegt Arthur Arets van de Yachtvision 34.7. Ook genoot zijn team van de gezelligheid doordeweeks. "Je bent met minder boten en leert elkaar steeds beter kennen. In Wemeldinge lagen we met de spiegels tegen elkaar aan biertjes te drinken." Cock Baas van de Impulse kan dit beamen: "De doordeweekse dagen zijn zeker zo gezellig als de grote feesten in de weekends." Over de doordeweekse wedstrijden van haven tot haven is hij te spreken: "Het vaarwater bij Yerseke is erg mooi. Door de sterke stroming valt daar veel te winnen en te verliezen. Dat was een van de mooiste etappes."

Eindklassement Deltaweek 2009:

ORC 1:
1. Flin, Arne Hubregtse, Scharendijke

ORC 2:
1. Yachtvision 34.7, Harry Amsterdam, Sneek
2. Spirit Lady, John Dijkstra, Arnemuiden
3. Aqua Vitesse, R. Rot, Bruinisse

ORC 3:
1. Strax, T.A. van Dijkhuizen, Dordrecht
2. Krachtig, Kees Keetels, Teteringen
3. Musketeer, C. Buise

ORC 4:
1. Impulse, Cock Baas, Weteringbrug

ORC 5:
1. Furie, B. Hoefsloot, Ede

Ongemeten:
1. Shamrock, Wim Vandesande, Geel (BEL)

R&P B:
1. Nieuwe Maen, Ed van der Dusse, Moergestel

R&P C:
1. Schuimer, P. Overwater, Mijnsherenland

Uitslagen ORC Klassekampioenschap Zuid 2009:

ORC 1: Flin, Arne Hubregtse, Scharendijke
ORC 2: New Frontier, J.J. Bart, Hellevoetsluis
ORC 3: Beau Bateau, H.J. van Zweden, Middelburg
ORC 4: Impulse, C. Baas, Weteringbrug
ORC 5: Furie, B. Hoefsloot, Ede

Foto's: Anusjka Martens/Objectivo.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: