Alinghi 5 catamaran voorgesteld in Villeneuve

Alinghi 5 catamaran nog in de bouwfaseAlinghi, de verdediger van de 33ste America's Cup, heeft dit weekend haar nieuwe 90 voet lange Alinghi 5 catamaran aan de pers voorgesteld waarvan verwacht wordt dat zij ingezet zal worden ter verdediging tijdens de America's Cup match in 2010. De catamaran zal volgende week met behulp van een helikopter te water gelaten worden op het Meer van Genève waar de eerste zeiltests zullen plaatsvinden.

Rolf Vrolijk, de hoofdontwerper: “Diegene die de boot voor het eerst zien zijn verrast hoe licht en fragiel ze eruit ziet. De creatie is een zware inspanning geweest voor het ganse team, zowel voor de ontwerpers als de bouwers; het reflecteert het kunnen van onze groep. De huidige boot is werkelijk de basis voor alle verdere ontwikkeling waarbij we in de komende weken zoveel mogelijk data zullen verzamelen als we kunnen zodat we deze kunnen verifiëren met onze voorspellingen, dit zal ons helpen bij de verdere optimalisatie. We hebben nog meer ideeën en mogelijkheden om het concept te veranderen maar eerst willen we een stevige basis als studieobject.”

De Alinghi 5 werf wordt afgebroken ter voorbereiding van het hijsen per helikopterDe Alinghi 5 werf wordt afgebroken ter voorbereiding van het hijsen per helikopterMurray Jones, verantwoordelijk voor mast en tuigage: “Deze multihull kan je nergens mee vergelijke wat je ooit gezien hebt op een grote boot. Alles is zoals op een kleine boot maar dan groter geschaald.

Alinghi 5 gegevens:

Boot: catamaran in carbon constructie
Werf: Alinghi Villeneuve + Décision Corsier Zwitserland
Lengte waterlijn: 90 voet
Bouwuren: 100.000 manuren
Aantal vierkante meter carbon vezel: 30.000m²

www.alinghi.com
Foto's Carlo Borlenghi - Alinghi©

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: