Nederlandse studenten zeilen op hoog niveau in de Tour de France à la Voile

Team Delft ChallengeNaast de wielertour wordt deze maand ook met zeiljachten rond Frankrijk geraced in de Tour de France à la Voile. Net als de fiets-variant staat ook deze zeilmarathon garant voor een volksfeest in elke haven, gecombineerd met topsport van het hoogste niveau. Drieentwintig boten varen mee in de Tour, waaronder als enige Nederlandse deelnemer Team Delft Challenge, een team bestaande uit studenten van de TU Delft. Zeilend tussen de professionals verdedigen ze in het studentenklassement een knappe 3e plaats!

De afgelopen twee dagen is de zwaarste etappe van de race afgelegd: 240 zeemijlen rondom kaap Finistere: de uiterste punt van Bretagne. Het begin van de Tour werd gekenmerkt door lichte wind en dus lichte zeilomstandigheden, maar tijdens deze etappe kregen de teams het aardig te verduren. Een drieendertig uur durende offshore met alles erop en eraan! Toch weet het Team deze fantastische plek in het klassement te behouden.

De Tour zal in totaal 31 dagen gaan duren en zal in 11 etappes, 50 starts en meer dan 1000 zeemijlen, de finishlijn op 27 juli in La Seyne-sur-Mer bereiken. De mentale en fysieke voorbereidingen voor de volgende etappe zijn al weer in volle gang. De voderingen van het Team zijn te volgen op www.delftchallenge.nl

www.tourvoile.fr

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: