Robert Rosen Jacobson toegelaten tot Mini Transat 2009

Robert Rosen Jacobson toegelaten tot Mini TransatZojuist is bekend geworden dat Robert Rosen Jacobson als enige Nederlander zal deelnemen aan de Mini Transat solo zeilrace van La Rochelle (Frankrijk) naar Salvador de Bahia (Brazilië). Deze Transatlantische solozeilrace wordt gezeild in zeiljachten met een maximale lengte van maar 6.5 meter. De zeilwedstrijd over bijna 8000 km neemt ongeveer vier weken in beslag. Het startschot voor de Mini Transat 2009 is voorzien op Zondag 13 september.

Robert Rosen Jacobson (54) is het afgelopen jaar full-time bezig geweest met de voorbereiding op de race. De trainingen vonden plaats aan de Franse westkust, het episch centrum voor lange-afstandszeilers. Om mee te mogen doen moeten schip en schipper minimaal 2000 zeemijl (1 zeemijl = 1,85 km) in kwalificaties en wedstrijden hebben voltooid.

Op de vraag waarom iemand zo’n uitdaging aan wil gaan antwoordt Robert Rosen Jacobson: "Het is een uitdaging te ervaren waar grenzen liggen, van je materiaal, van je omgeving en vooral van jezelf. De complexiteit van de techniek trekt mij aan, aerodynamica, hydrodynamica, meteorologie, strategie, tactiek en materiaal. Maar ook kennis van je eigen fysieke en mentale grenzen."

De verhalen, voorbereidingen en voortgang van schipper en schip zijn te volgen via www.ned602.org.

www.transat650.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: