Cowes Week voorbereidingen en bijzonderheden

Cowes Week voorbereidingen en bijzonderhedenEergisteren zijn we in Hamble aangekomen waar alle Farr 40’s, Farr 45’s, TP 52’s en andere grootheden netjes op een rij stonden, gepresenteerd zeg maar. Je kan het een beetje vergelijken met een rij hemdjes die netjes gestreken op dezelfde kapstokken in een kast hangen. Overal aan de boten werd nog deftig geklust om alles op tijd in orde te krijgen voor de drukke Cowes Week die voor de deur staat.

Het parade paardje (in mijn ogen dan toch) is de prachtige Luna Rossa. Ze staat in pracht en praal te glunderen, en Bram de boatcaptain van Seawolf weet ons het volgende te zeggen: “Gisteren heeft er ne kerel met een schuurmachientje nen heelen dag enkel en alleen maar aan die bulb bezig gezeten”. En ik moet zeggen… een F16 straaljager ziet er minder aerodynamisch uit.

We zijn even het water op gegaan en enkele boten zijn bezig met het trainen van dat wat waarschijnlijk de vorige keer is misgelopen of niet goed (genoeg) ging. Iets verder zien we een tuig dat net ietsje hoger is dan de rest. De mast van “ Beau Geste” torent hoog boven alle andere masten en het verschil in boatspeed is groot. Ze zijn met vieren in class zero (Rosebud, Luna Rossa, Ran en Beau Geste dus) en enkel dinsdag, woensdag en donderdag zullen ze varen.

OP de Nederlandse “ Blue Nose” hebben ze onverwacht met een bemanningsprobleem te maken. De stuurman/navigator heeft op de delivery naar Cowes zijn been een beetje gebroken. De bemanning heeft nog geprobeerd om het probleem op een McGyuver achtige wijze op te lossen door het te willen spalken of te amputeren, maar dat vond de kerel in kwestie niet zo’n goed idee. Nou, als dat al niet meer mag…

Het weer voor morgen, de eerste race dag, ziet er gecompliceerd uit. Het weer wordt gedomineerd door een laag druk gebied boven Ierland en een sterke High boven het Noorden van Nederland. Over de gehele dag zal op de Solent een 10kn wind 45graden shiften over de gehele dag en toenemen naar een kleine 15kn op de middag en gepresenteerd worden met een beetje regen. In de loop van de namiddag neemt hij terug af en tegen de avond krijgen we enkele deftige regenbuien cadeau.

Ik ben benieuwd naar de resultaten van de eerste dag morgen...

www.cowesweek.co.uk

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: