Marit Bouwmeester vijfde op WK Laser Radial met nog één dag te gaan

Marit Bouwmeester vijfde op WK Laser Radial met nog één dag te gaanTijdens het WK Laser Radial dat in Japan worden gehouden van 28 juli tot en met 2 augustus staat Marit Bouwmeester (21) op een verdienstelijke vijfde plaats in het algemeen klassement. Op vrijdag 31 juli won ze race acht met overtuiging. De jonge Friezin ging van start tot finish aan de leiding. Met nog één dag, en nog twee races, voor de boeg is er nog veel mogelijk voor de Nederlandse zeilster die recent nog zesde werd op de Europese kampioenschappen in Denemarken. Met dat resultaat soliciteerde ze ook al naar een lidmaatschap van de Delta Lloyd Kernploeg.

Bouwmeester neemt het in Japan op tegen geduchte tegenstanders. De Olympisch kampioen uit Amerika, Anna Tunnicliffe, staat tweede. Bouwmeester staat 5 punten voor de huidige wereldkampioen Sarah Steyaert uit Frankrijk, die zesde staat.

De Belgische Evi van den Acker (Europees Kampioen 2007) staat zevende en Lijia Xu, wereldkampioen 2006, staat derde in het algemeen klassement. De ervaren Sari Mutala (tweede tijdens het WK Laser Radial in Cascais en Europees kampioen 2008) uit Finland gaat aan de leiding.

http://events.laserinternational.org/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: