Star Worlds 2009 - George Szabo en Rick Peters wereldkampioen

Star Worlds 2009 - George Szabo en Rick Peters wereldkampioenGisteren heeft de hele Star Worlds starvloot een dag om het startschip gehangen en gewacht tot de wind toenam. Om 4 uur was het duidelijk dat de wind er alleen maar uitzakte en konden we terug naar de haven. Dus wordt gebruik gemaakt van de reservedag – vandaag dus. In een 8-9 knoopjes wind kozen de meeste toppers voor de linkerkant van de baan. Slechts enkelen kozen voor de rechterkant, waaronder Szabo. Dit bleek goed uit te pakken, en bij de bovenboei bleek al dat de toppers – Pepper, Loof, Polgar en Marazzi – helemaal achterin lagen en alleen Szabo bij de top 10 zat.

Nog even werd het spannend toen de wind er snel uitzakte. Bij een WK mag niet worden afgekort, en als de tijdslimiet van 3,5 uur niet wordt gehaald moet de wedstriid over.

Gelukkig voor Szabo kwam de wind weer terug en kon de wedstrijd worden uitgezeild.

George Szabo is een goede bekende voor de meeste starzeilers. Samen met Mark Reynolds runt hij Quantum sails San Diego, en is daarmee hofleverancier voor meer dan de helft van de vloot. Aan het begin van de week merkte hij nog op dat hij voornamelijk kwam voor het promoten van Quantum en het afleveren van zeilen. Dat promoten is op deze manier zeker geslaagd !

De wedstrijd werd gewonnen door Lars Grael, de broer van, die bij een ongeluk een been heeft verloren maar toch bij de beste 10 starzeilers van de wereld hoort!

www.starclass.org
Tekst: Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: