Old glories never die

“Old glories never die”, dat wil de Half Ton Class Europe van 24 tot en met 29 augustus e.k. aantonen door 25 teams uit 7 verschillende landen aan de startlijn te krijgen van de 4de ECOVER Half Ton Classics Cup, die ze organiseert in samenwerking met de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort en de Brussels Royal Yacht Club. De 25 deelnemende schepen voor deze editie warden getekend door niet minder dan 16 verschillende ontwerpers, wat er toch op wijst dat de halfton-klasse voor vele nu gerenommeerde zeilbootarchitecten dé manier was om naam te maken.

Een tiental halftonners zijn nu al in Nieuwpoort: enkele boten zien er nu al wedstrijdklaar uit, op anderen is het overduidelijk dat er nog vele uren werk aan zijn om hen terug de vorm van weleer te geven. De Duitse Zick Zack, tiptop in orde en stralend in de zomerzon, behoort ongetwijfeld tot de eerste categorie. De tweede groep wordt dan weer met straatlengte voorsprong aangevoerd door de Ballerine, die in 1985 van stapel liep: haar Franse eigenaar Patrick Dubus probeert verwoedt alle stukjes van de bootpuzzel weer in mekaar te laten passen, wat geen eenvoudige taak is na 17 jaar op het droge, want de lokroep van de wedstrijd in Nieuwpoort is erg groot (de ‘to do’-lijst ook).

Naast hoofdsponsor ECOVER stapten ook Radio Holland Belgium en Belgacom mee in de boot. De eerste is de toonaangevende service provider van maritieme electronica, de tweede kennen we als de grootste Belgische telecom operator. Beide bedrijven zorgen samen met lokale maritieme leveranciers voor een goed gevulde prijzentafel.

Nieuwpoort is klaar voor de wedstrijd: maandag om 18 uur, na een korte oefenwedstrijd, wordt de 4de ECOVER Half Ton Classics Cup plechtig geopend in het gezellige clubhouse van de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. Op zaterdag 29 augustus kennen we de winnaar.

De ECOVER Half Ton Classics Cup winnaars:

2003 – General Tapioca (1978 Jean Berret design) – Phil Pilate BEL
2005 - Ginkgo - (1972 André Mauric design) – Patrick Lobrichon FRA
2007 - Harmony - (1979 Stephen Jones design) – Nigel Biggs IRL

Meer info: Half Ton Cup

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: