Cowes Week 2009 dag 2 - Inis Mor wint dominant in IRC 2

Cowes Week 2009 dag 2 - Inis Mor wint dominant in IRC 2Wat we gisteren te kort kwamen, kregen we vandaag in overvloed. Heel de dag volle bak zon, genoeg wind om je niet te vervelen met een voorspelde shift van bijna 90° naar links die dan wat tegengewerkt werd door een late doorzettende zeebries in het Westelijke gedeelte van de Solent.
En blijkbaar heeft het Cowes Week wedstrijdcomité problemen met de marifoon want vele boten horen slechts een gedeelte van de te varen baan...

In IRC 1 veranderd er niet veel in de top 3, en daarmee bedoelen we dat de 2 TP 52’s Rio en Pace 1 en 2 worden en dat Tonnerre de Breskens wederom de 3de plek in neemt. Deze keer heeft Seawolf II geen problemen met andere boten en vinden we ze gewoon terug op een eigenlijk niet zo’n optimale 8ste plek van de 13 boten.

In IRC 2 zien we Inis Mor dominant de eerste plek in nemen, hij finisht een kleine 6min in reële tijd voor de Antilope die 2de wordt, en de J122 Panacea wordt 3de (Allard had gisteren een protest tegen hen wat vandaag wordt uitgesproken). De eerstvolgende die we kennen is de Trust Aliance (Foxy) op een 5de plek met Nic Bol aan boord als tacticus, gevolgd door Moana op 6, dan hebben we de Allard op 13 net voor de Weerga (ja, de nieuwe). De Soulmate doet het minder goed dan gisteren en finisht nu op 19 (het viel me trouwens op dat een groot gedeelte van de Yellow Rose de boot bemand), de Appel van David de Graaf wordt 20ste, Mummaduck 23ste voor de Popov op een 24ste plek in een veld van 40 boten vandaag.

In IRC 3 doet de Tontin het een pak beter dan gisteren en finisht op 15 vlak voor de Azzuro op 16.

In IRC 4 wordt de Winsome wederom 3de na de zelfde boten die nu de 1ste en de 2de plek delen zijnde Yes en Salvo en de A Boen wordt nogmaals 10de. Blue Nose vinden we terug op een 29ste plek.

In IRC 5 worden de jongens van de Lucifer 21ste

In de Quarter ton klasse dienen de jongens van The Itch nu wel hun race verklaring in, en eindigen vandaag op een 8ste plek.

In de Extreme 40 klasse zeilde Carolijn Brouwer gisteren niet zo top door een 8, 7 9, 4, 6 en een 8ste plek te varen, maar vandaag zette ze een stapje vooruit door er 2 maal een 4de plek , 1 keer een 3de en een 7de te varen. De 2 andere wedstrijden (van de 6) had ze een DNS (Did Not Start) omdat de valmantel gebroken was. Eenmaal dat dit probleem de wereld uit was, kon ze de rest van de 2 wedstrijden hervatten. Morgen varen ze hun laatste wedstrijden.

De wind voor morgen ziet er vrij constant uit, met een lichte toename in de namiddag, en de zon zal zich excuseren voor een dagje en waarschijnlijk de dag erop ook.

www.cowesweek.co.uk
Foto: Rick Tomlinson

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: