Team Holmatro verder met schipper Mitch Booth

Team Holmatro verder met schipper Mitch BoothOp donderdag 20 augustus 2009 maakte Team Holmatro bekend verder te gaan met schipper Mitch Booth (NED). Daarmee keert de oud-olympische Tornadozeiler terug in de Extreme 40-catamaranklasse, waartoe hij in 2005 samen met zijn voormalige zeilpartner Herbert Dercksen het initiatief nam. Nu vier jaar later neemt Mitch Booth het roer over van Carolijn Brouwer (BEL). In de resterende drie series van de iShares Cup 2009 gaat hij samen met zijn bemanning op jacht naar podiumplaatsen. Op vrijdag 28 augustus verschijnt het hernieuwde Team Holmatro aan de start in Kiel.

"Holmatro is de allereerste sponsor die destijds instapte en aan de Grand Prix tijdens de Volvo Ocean Race 2005-06 meedeed. Ze zijn er nog steeds bij en dat is geweldig. Ik ben daarom enorm blij om weer terug te komen bij dit team", sprak Booth verheugd. Hij heeft slechts een week om zich met zijn mannen voor te bereiden op de wedstrijden in Kiel. Booth: "We zullen onze tijd zo efficiënt mogelijk moeten indelen. Daarvoor bepalen we eerst wat we in grote lijnen kunnen doen om als team beter te worden. Dat gaan we vervolgens trainen."

Aan boord zitten Pim Nieuwenhuis, Mark van Gelderen en Team Delta Lloyd-trimmer Ed van Lierde. Booth en Nieuwenhuis vormden bijna drie jaar een olympisch Tornado-duo dat WK brons won in 2007 en vijfde werd bij de Spelen van 2008. Booth: "Ik heb natuurlijk veel uren met Pim gemaakt en met Mark zeilde ik eerder op de Holmatro. Dat maakt het makkelijker om snel op elkaar ingespeeld te raken. Het zijn stuk voor stuk fantastische zeilers, dus voor mij is het een kwestie van het team coördineren." Over de doelstellingen voor de rest van het seizoen zei Booth: "We hebben het daar samen nog niet over gehad, maar hopelijk kunnen we nog enkele podiumplaatsen veroveren. Er zijn momenteel drie/vier teams die domineren en het doel is om ons daarin te mengen."

Professionalisering

Eerder dit seizoen verving Booth in Hyeres en Cowes de geblesseerde Darren Bundock op de BT. Daardoor kon hij alvast proeven aan het huidige circuit van de iShares Cup. Booth over zijn bevindingen: "Het concept en raceformat zijn hetzelfde gebleven, maar verder is het totaal anders geworden. Het competitieniveau is dramatisch veranderd. De iShares Cup lijkt nu veel meer op de professionele circuits als de TP52 en America's Cup. Er zijn walploegen actief, de teams bestaan uit fulltime zeilers en gedurende de winter wordt er fanatiek doorgetraind. Dat bestond in het begin niet." Toch bleef de huidige opzet van de Extreme 40-klasse in de basis hetzelfde, tot grote tevredenheid van Booth: "De principes van de vijfde man tijdens de wedstrijden, sprintachtige races en korte banen dicht onder de kust en bij het publiek zijn overeind gebleven. Ik ben ontzettend blij om te zien dat die visie is gehandhaafd."

Team Holmatro staat na drie series negende overall. Van 28 tot en met 30 augustus komt het Nederlandse kwartet in Kiel in actie.

www.teamholmatro.com
www.isharescup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: