Dag 2 WK 470: Delta Lloyd Kernploeg op koers

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutTijdens de tweede dag van het WK 470 in het Deense Rungsted doet de Delta Lloyd Kernploeg wederom goede zaken. Lisa Westerhof en Lobke Berkhout varen naar de top van het algemeen klassement bij de vrouwen en ook Team Coster positioneert zich in de bovenste regionen van de ranglijst.
Voor de Talentploeg waren de uitslagen wat wisselvalliger.

Een mooie dag in Denemarken, met mooie resultaten voor de Delta Lloyd Kernploeg. Lobke Berkhout en Lisa Westerhof hielden hun goede vorm vast en manoeuvreerden zich, met een derde, eerste en tweede plek vandaag, naar een leiderschapspositie.

Plaatsvervangend hoofdcoach Jacco Koops: "Het was een mooie, stabiele dag en Lobke en Lisa hebben volwassen gevaren. Dat betekent vaak de juiste positie innemen en de goeie beslissingen op het juiste moment maken. Ik ben tevreden."
Sven en Kalle Coster scoren vandaag een derde, eerste en tweede plek en zetten hun zegetocht voort. Sven Coster legt uit: "We doen wat we ons hebben voorgenomen. Scherper varen in het begin van een evenement waardoor we geen kostbare punten in de kwalificatierondes laten liggen. Het WK wordt natuurlijk pas beslist na de kwalificatie, maar een goed begin is het halve werk."

Jacco Koops: "Ik ben erg blij met het resultaat dat Sven en Kalle hebben neergezet tot nu toe. De omstandigheden op de baan bij de mannen waren niet makkelijk, veel stroom en wind, en daar zijn ze heel goed mee omgegaan."

Steven Le Fevre en Steven Krol (Team Steven) behaalden een negende, achttiende en tweede plek. Team Steven ondervond nadeel van de stroomverschillen voor de kust. Coach Daniel Smith: "Erg jammer van die tweede race vandaag. Er was behoorlijk veel stroom en aangezien de race dicht bij de kant plaatsvond, ondervonden de boten die voor een koers richting het ondiepere water voor de kust kozen, minder last van die stroming. De jongens kwamen bij de start in de problemen, werden weggedrukt en kwamen helaas aan de verkeerde kant uit. Dan kom je achter te liggen en dat maak je dan niet zo maar weer goed."

Over het algemeen is Smith echter tevreden: "Verder zeilen ze goed tot nu toe. En eindigen met een tweede plek is zeker goed voor de moraal."

Marieke Jongens en Margriet Fokkema kenden een zwaar begin van dit WK 470, maar het lijkt erop dat zij hun draai beginnen te vinden. Jongens en Fokkema scoorden zondag een zestiende en elfde plek, begonnen vandaag matig met een dertiende plaats, maar sloten sterk af met een derde en zesde plaats.

Vandaag werden er drie races gevaren. Om het totaal aantal van zes races in de kwalificatierondes te behalen rest morgen dus nog slechts 1 race. Woensdag beginnen de fleet races waarbij de zeilers naar positie op de ranglijst worden ingedeeld.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: