Goede start Delta Lloyd Kernploeg tijdens WK 470 in Denemarken

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutZowel de broers Sven en Kalle Coster als Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben een goede start gemaakt tijdens de eerste kwalificatiewedstrijden op het wereldkampioenschap in de 470-klasse in Rungsted, Denemarken. Jacco Koops: 'De kop is eraf. Team Coster zette als eerste resultaat een eerste plaats neer met een ruime voorsprong op de nummer twee. De tweede wedstrijd eindigde in een negende plek. De broers staan voorlopig achtste in een vloot van 95 boten.

Kalle Coster is postitief: "We wilden vanaf het begin goed varen en dat is redelijk gelukt. De tweede race kon beter, maar we mogen niet klagen. In het verleden piekten we vaak te laat in een evenement en we werken er nu hard aan om dat te veranderen. Voorlopig met succes. Je moet zorgen dat je in het begin van een WK niet te veel punten laat liggen, zodat je met een goede positie de gold fleet ingaat." De fleet races, waarbij de deelnemers naar prestatie worden ingedeeld, beginnen naar verwachting woensdag 26 augustus.

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout maakten er een spannende eerste wedstrijd van. Een nek aan nekrace met de Duitsers en de Zweden resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats. Ook de tweede wedstrijd van vandaag resulteerde in een tweede plaats waarmee ze nu op een gedeelde tweede plaats in het klassement staan.

Plaatsvervangend Hoofdcoach Jacco Koops evalueert: "De Kernploeg zit er goed bij na de eerste dag. Dit is een bevestiging van de ambities die we hebben met de Kernploeg. Als ik zie dat Lobke en Lisa, voor wie dit pas het tweede evenement samen is, er ook meteen op een WK goed bijzitten, dan ben ik heel tevreden. En ook zeer goed dat de Costers meteen op de openingsdag in de top meezeilen."

Programma

Tijdens de eerste drie dagen van het wereldkampioenschap worden er in verschillende vloten kwalificatiewedstrijden gevaren. Op woensdag worden de eerste finales in de goud, zilver of bronzen vloot gevaren. Zaterdag 29 augustus vindt de medal race plaats tussen de tien beste teams van het klassement.

Track and Trace

De wedstrijden in het Deense Rungsted zijn heel goed te volgen via een Track en Trace systeem. Alle deelnemers hebben een zender aan boord die hun positie direct via de satelliet doorgeeft aan de internetsite. Hierdoor zijn de wedstrijden voor het publiek life te volgen. Op de website van het evenement is de link naar dit systeem te vinden.

www.worlds470.kdy.dk

Van donderdag 26 tot en met zaterdag 29 augustus kunt u dagelijks Video News Releases van het WK 470 in Denemarken bekijken op Topzeilen TV.

www.topzeilen.tv

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: